Home POLITIKA Siniša Mali šef kabineta Ane Brnabić?

Siniša Mali šef kabineta Ane Brnabić?

SHARE

Gradonačelnik Beograda kandidat za bliskog saradnika buduće premijerke

Prema procenama naših sagovornika, pravo upravljanje Vladom biće u njegovoj kancelariji, uz blisku saradnju i sa predsednikom države

Siniša Mali, trenutno gradonačelnik Beograda, jedan je od kandidata za šefa kabineta nove premijerke Ane Brnabić, saznaje Danas od izvora bliskih novom predsedniku Aleksandru Vučiću i SNS.

Kako nam je rečeno, Vučić još nije doneo konačnu odluku o tome, ali se Mali, kao njemu veoma važan i blizak saradnik, ispostavlja kao najbolje rešenje, s obzirom na to da Ivica Kojić, dosadašnji šef kabineta premijera, prelazi u Predsedništvo.

Nakon što Mali podnese ostavku na mesto gradonačelnika, što je Vučić već najavio, kažu naši izvori, iz Skupštine grada preći će u Nemanjinu 11 kao najbliži saradnik nove premijerke. Prema procenama naših sagovornika, pravo upravljanje Vladom biće u njegovoj kancelariji, naravno uz blisku saradnju i dogovorom sa predsednikom države.

Opterešen aferom rušenja u Savamali, zbog čega javnost zahteva njegovu smenu, aferom o lažnom doktoratu i već duže vreme, kako saznajemo, nezadovoljan pozicijom gradonačelnika, s težnjom da se bavi menadžerskim poslom, Mali je, čini se, priveo kraju svoju političku karijeru bar na funkciji prvog čoveka Beograda. Međutim, on je, kako nam je objašnjeno, postao važan deo sistema ove vlasti, jer je upoznat sa velikim brojem investicija i projekata koji se u poslednjih pet godina, ali i ranije, realizuju u Beogradu i u Srbiji, te ni Vučić ali ni on ne žele da se ta saradnja prekine. Pozicija šefa kabineta mu, kako procenjuju naši izvori, najviše odgovara. Kako navode, neće biti lako vidljiv javnosti, ali će znatno uticati na sve odluke.

Da se nije snašao kao političar i sam priznaje. On je naveo da mu je, uprkos brojnim napisima i prozivkama u medijima, mnogo stalo do grada u kojem je rođen, kao i da mu je žao što se nije snašao u ulozi političara, niti je znao da odgovori na besmislene kampanje, na šta je uglavnom ćutao.

loading...

Kada će Mali podneti ostavku na mesto gradonačelnika, još nije poznato. To bi, kako kažu naši izvori, moglo vrlo brzo da se dogodi, a javnost za sada kao informaciju ima samo Vučićevu najavu. On je početkom maja rekao da Mali uskoro više neće biti gradonačelnik, jer je zbog kampanje koja se vodi protiv njega nemoguće raditi u takvim uslovima. Vučić je dodao da za takvu odluku postoji većina u Skupštini grada Beograda. Kako je naveo, Mali će sa mesta gradonačelnika otići “mnogo pre izbora, već tokom letnjih meseci”.

Prema njegovim rečima, to će se desiti “ne zato što Mali nije dobro radio i ne zato što SNS više nema većinu u Skupštini grada, nego zbog sveopšte kampanje koja se vodi protiv njega”.

Priča o odlasku Malog sa mesta gradonačelnika aktuelizovana je ovih dana posle vesti da je policija tužilaštvu dostavila izveštaj o rušenju u Savamali. Predsednik Skupštine grada to nije rekao novinarima na poslednjoj sednici gradskog parlamenta. Naši izvori smatraju da se o smeni neće ni razgovarati, već će Mali samo podneti ostavku. Mali podnošenje ostavke smatra ličnim činom.

Gradonačelnik je na pitanje da li će podneti ostavku odgovorio – “ja večno gradonačelnik neću biti sigurno, mandat mi ističe u aprilu sledeće godine, ali iza mene ostaju rezultati”. “Izveštaj MUP-a o Savamali jeste korak napred u istrazi, i radujem se da vidim taj izveštaj kad bude dostupan javnosti. Nadam se ako mene nema tamo da će mi se neko od vas izviniti zbog svega što sam prošao u poslednjih godinu dana. Ne znam da li će mene biti tamo, neću da spekulišem, puštam da nadležne institucije odrade taj deo posla”, istakao je Mali.

Na pitanje kako ne zna da li je uradio nešto zbog čega bi završio u izveštaju. “Nemojte tako, stavljate me u neugodnu situaciju da odgovaram na ista pitanja. Nadležne institucije ove države su odradile sjajno svoj deo posla”, zaključio je Mali.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here