Home POLITIKA Martinović: Onaj ko je protiv Brnabić taj je protiv Vučića

Martinović: Onaj ko je protiv Brnabić taj je protiv Vučića

SHARE

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabić bude premijer. On je dodao takođe i da “onaj ko ne bude glasao ili onaj ko se izjašnjava protiv Ane Brnabić kao kandidata za predsednika vlade, on se u stvari izjašnjava protiv Aleksandra Vučića”.

Martinović je poručio drugim političkim strankama da dobro razmisle da li će glasati za izbor te vlade, navodeći da je onaj ko ne glasa, prema njegovim mišljenju, sam sebe isključio iz koalicije sa SNS.

Martinović je rekao da veruje da će za izbor Ane Brnabić biti ubedljiva parlamentarna većina i da će u subotu početi sednica skupštine na kojoj će se razmatrati izmene Zakona o ministarstvima, zatim u ponedeljak nakon rasprave o amandmanima o tome glasati, da bi u sredu i četvrtak na dnevnom redu bio izbor vlade.

Kako piše list Danas, za utorak se očekuje da će Ana Brnabić pred poslanicima podneti ekspoze.

Na pitanje da li stav JS Dragana Markovića Palme, koja je najavila da neće glasati za Anu Brnabić znači odlazak te stranke u opoziciju, Martinovć je rekao da je sa tačke gledišta elementarne političke logike “nelogično da ne glasate za izbor vlade, a da budete deo vladajuće koalicije”.

Martinović je rekao da je upoznat sa tim da je SPS zauzeo stav da podrži izbor Ane Brnabić, ali  da je “ za stabilnost parlamenta i za stabilnost cele države, jeste pitanje da li izborna lista ‘Aleksandar Vučić – Srbija pobeduje’ može sama, bez bilo čije pomoći, da obezbedi većinu za izbor nove vlade”.

Palma: Ostajem pri stavu da Ana Brnabić nije moj premijer

loading...

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da Ana Brnabić nije njegov premijer. Osim toga, kako kaže, koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.

“Neću glasati za”, rekao je Marković, a prenosi B92.

Na pitanje da šta će biti sa koalicijom oko SPS-a rekao da će glasati za Brnabić, on je odgovorio: “Nije. Imam dobre odnose”.

Podsetimo, juče je predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS još nije razgovarao o stavu po pitanju podrške mandatarki za sastav vlade.

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da “nije takav nivo njihove odluke”.

Izvor: B92/Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here