Home DRUŠTVO Gradska uprava: Zahtevi Poverenika i Zaštitnika građana neopravdani i dižu paniku

Gradska uprava: Zahtevi Poverenika i Zaštitnika građana neopravdani i dižu paniku

SHARE

Gradska uprava Beograda ocenila je danas da su zahtevi Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i vršioca dužnosti Zaštitnika građana Miloša Jankovća da se objave rezultati merenja zagađenja vazduha u Beogradu “potpuno besmisleni, neopravdani i zlonamerni”, a da je njihov cilj “zastrašivanje građana i dizanje panike”.

Uprava je u saopštenju navela da su na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije od 9. juna 2017. godine, Gradu Beogradu, svim nadležnim institucijama, medijima i građanima “dostupni svakodnevni izveštaji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda o rezultatima merenja zagađenosti vazduha u glavnom gradu kao posledice požara na deponiji u Vinči”.

“Izveštaji o rezultatima merenja zagađenosti vazduha kao posledice požara na deponiji u Vinči svakog dana se objavljuju na sajtovima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i sajtu Grada Beograda, dostavljaju medijima i građani su tim putem i upoznati sa njegovom sadržinom, koja se ne menja”, piše u saopštenju.

Navodeći da je Gradski zavod za javno zdravlje jedina relevantna institucija koja se bavi merenjem zagađenja vazduha, Gradska uprava je upitala “da li predstavnici tih nezavisnih institucija dovode u pitanje njenu stručnost i verodostojnost izveštaja ili se bave nekim drugim pitanjima, a koja nisu u interesu građana”.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je ranije danas kao potpuno opravdan zahtev Zaštitnika građana da se objave sve informacije o rezultatima merenja zagadjenja vazduha povodom požara na beogradskoj deponiji smeća u Vinči, i pozvao sve nadležne institucije da se tom zahtevu odazovu bez odlaganja.

loading...

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here