Home POLITIKA Stefanović: Raspisivanje parlamentarnih izbora je jedna od mogućnosti

Stefanović: Raspisivanje parlamentarnih izbora je jedna od mogućnosti

SHARE

Ministar unutrašnjih poslova Sbije i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović ocenio je danas da je raspisivanje novih izbora jedna od mogućnosti ukoliko Narodna skupština ne bude mogla da formira stabilnu većinu za izbor nove vlade, ali je i dodao da ne veruje u takav ishod.

Stefanović je prilikom posete Graničnoj policiji na Horgošu rekao novinarima da raspisivanje izbora ne treba isključivati ukoliko se ne formira stabilna većina za izbor nove vlade na čelu sa Anom Brnabić.

“Koliko poznajem Vučića i našu stranku, mi nikada nismo od toga bežali i ako to bude jedini izlaz – i to je mogućnost”, kazao je Stefanović, ali je dodao da je ubedjen da će za izbor Ane Brnabić biti formirana stabilna većina.

On je naveo da po pitanju imenovanja Ane Brnabić za mandatarku za sastav nove vlade nema struja unutar SNS-a “već različitih razmišljanja” jednog dela narodnih poslanika sa kojima će narednih dana razgovarati predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi se videlo da li postoji stabilna većina.

“Podrška Brnabićevoj nije podrška samo njoj već i Aleksandru Vučiću, koji ju je predložio i koji ima punu podršku u stranci. To nije samo broj od 126. Mi kao lista ‘Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje’ treba sami da obezbedimo većinu zato što je to podrška našem predsedniku koji je dobio 56 odsto glasova na izborima, da vidimo da li mi samo možemo da imamo većinu koja treba da podrži izbor vlade”, rekao je Stefanović.

loading...

Po njegovim rečima, rasprava o novoj vladi može početi sledeće subote, ako se obezbedi parlamentarna većina u naredna dva do tri dana.

Stefanović je ranije danas rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati sa poslaničkom grupom SNS o podršci kandidatkinji za premijerku Ani Brnabić.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je najavio da će SPS glasati za izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, kao i da očekuju da im se povere četiri resora u novoj Vladi. Kako je rekao o davanju podrške mandataru još uvek nisu razgovarali sa koalicionim partnerom Jedinstvenom Srbijom.

Podsetimo, predsednik Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić u četvrtak je odlučio da vođenje vlade poveri Ani Brnabić dosadašnjoj ministarki za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Međutim, da bi ona zvanično postala premijerka potrebno je da je izglasa većina poslanika u Skupštini.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here