Home POLITIKA Stefanović: Više poslanika SNS-a nije sigurno da li će glasati za Anu...

Stefanović: Više poslanika SNS-a nije sigurno da li će glasati za Anu Brnabić

SHARE

Član predsedništva SNS-a Nebojšta Stefanović izjavio je za Blic da su pred predsednikom Aleksandrom Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu, jer pojedini poslanici vladajuće većine neće podržati Anu Brnabić za premijerku.

„U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić“, navodi Stefanović za “Blic”.

On dodaje da će se zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

„Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Slupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda“, naglašava Stefanović.

On dodaje i da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, “jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću”.

Podsetimo, predsednik Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić u četvrtak je odlučio da vođenje vlade poveri Ani Brnabić dosadašnjoj ministarki za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Međutim, da bi ona zvanično postala premijerka potrebno je da je izglasa većina poslanika u Skupštini.

loading...

Izvor: Blic, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here