Home DRUŠTVO U Srbiji je kult ličnosti lidera kakav nije ni u Severnoj Koreji,...

U Srbiji je kult ličnosti lidera kakav nije ni u Severnoj Koreji, JANKO BALJAK

SHARE

AUTORITARNA VLAST I LIČNA DIKTATURA IZA FASADE I ŠMINKE

Reditelj Janko Baljak rekao je da o Ani Brnabić kao stručnjaku misli sve najbolje, ali da svako ko prihvati funkciju u ovoj konstalaciji vlasti saučesnik je u „zločinačkom poduhvatu vlasti“.

“Vučić ima manir da troši ljude, naročito to radi sa ljudima koji nisu iz SNS”, kaže on i dodaje da je ovim izborom on pokazao članovima stranke šta misli o njihovim stručnostima i kvalifikacijama.

„Ona neće imati slobodu odlučivanja, ako pokuša da se suprostavi, završiće se raspuštanjem vlade i raspisivanjem izbora, zato je i još gore što je prihvatila jer je jasno da će biti marioneta. A mogla da vidi kako sistem funckoniše, i nije morala to da prihvati“, kazao je on za Novi dan televizije N1.

To što je prihvatila da bude premijer u Vučićevoj vladi, dodaje, ne služi joj na čast i cela priča će se završiti kao i sa svim ekspertima u vlasti koji su potrošeni i bačeni.

Baljak smatra da je „ružno“ da se nečije seksualno opredeljenje, koje je privatna stvar, grubo zloupotrebljava kao u ovom slučaju. On je ocenio i da se pre svega to čini za inostranu publiku „kako bi Vučić pridobio poene jer imamo gej premijerku“.

„Sve što Vučić radi je šminka i fasada, iza je potpuno autoritarna vlast i njegova lična diktatura“, kazao je za N1 i dodao da je predsednik to jasno pokazao i u jučerašnjem obraćanju novinarima.

loading...

Činjenica da je žena izabrana za mandatara sa sastav vlade je „irelevantna“ i čist marketing, kaže Baljak. „Od toga su napravili kao da je to neko svetsko čudo, žene su bile premijeri i u bivšoj Jugoslaviji, Milka Planinc, i u afričkim zemljama… Napravili smo nepotrebni cirkus. Možda je to lep gest i čin, ali to je obična šminka i fasada i ne vidim dublju suštinu“, rekao je on.

Govoreći o jučerašnjoj poseti iznenađenja omladinaca SNS kabinetu predsednika Srbije, Baljak je rekao da je to „neverovatan hepening“ i da takve vrste uspostavljanja kulta ličnosti nema ni u Severnoj Koreji.

Izvor: Kurir

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here