Home DRUŠTVO Radnici Goše ponovo blokirali saobraćaj: Borimo se za egzistenciju ovo nema veze...

Radnici Goše ponovo blokirali saobraćaj: Borimo se za egzistenciju ovo nema veze sa politikom

SHARE

Radnici fabrike Goša FŠV nastavili su protest i to jednočasovnom blokadom pružnog prelaza i drumskog saobraćaja. Pomaka u pregovorima sa rukovodstvom fabrike nema, kažu u štrajkačkom odboru, navodeći da će nastaviti sa protestima.

Radnici Goše već nekoliko dana zaredom dežuraju na stanici čuvajući vagone i protestujući zbog toga što im bivši vlasnik ŽOS Trnava još nije uplatio preostalih 30.000 dinara duga, koliko im je sporazumom obećano da bi prekinuli štrajk. Danas su od 9 do 10 sati blokirali saobraćaj na putu Palanka-Topola i prugu Beograd-Niš.

Rukovodstvo štrajkača je naglasilo da obustava rada i protest nemaju političku pozadinu već se bore za svoju egzistenciju.

Razlog za nezadovoljstvo radnika je i posledja uplata koja im je legla na račun od samo 100 dinara.

Zaposleni u Goši bili su u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

loading...

Oni su, pre dva dana, zaustavili putnički voz tokom blokade pruge Begrad – Niš na železničkom Koridoru 10 u Smederevskoj Palanci.

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here