Home POLITIKA Uhapsiti batinaše koji su davili novinare i građane

Uhapsiti batinaše koji su davili novinare i građane

SHARE

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, zahteva od direktora policije

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina, zatražio je od direktora policije Vladimira Rebića da hitno uhapsi sve batinaše i kriminalce koji su davili novinare i građane u trenutku dok je Aleksandar Vučić polagao zakletvu za predsednika države u Narodnoj skupštini Srbije.

Navodeći da je u tom zahtevu namerno izostavio ime ministra unutrašnjih poslova, Stamatović je dodao da je „više nego očigledno da su upravo on i Vučić pajtosi, što će reći i komandanti tih paradržavnih bitangi“.

– Pozivam sve opozicione snage u Srbiji, ali i sve one uplašene, zanemele, časne ljude iz vlasti da dignu glas protiv činjenice da Srbija, na svome „evropskom putu“, polako klizi u tiraniju. Od međunarodne zajednice, pogotovo od Evropske unije, umesto što ga na sva usta hvali zato što, korak po korak, priznaje „Republiku Kosovo“, očekujem da svome eksponentu i namešteniku u Srbiji naredi da se dozove pameti i da građanima Srbije omogući makar istu količinu sloboda i ljudskih prava kao u zemljama te iste EU, saopštio je Stamatović.
On je dodao da su mu, kao kandidatu za predsednika Srbije uoči predsedničkih izbora, na Zlatibor slali „najgore špijunčine, žbirove i kriminalne njuške da slikaju i cinkare, da podupru poternicu koju je za njim raspisala svemoćna ministarka Zorana Mihajlović, koja je za njega trvdila da je „šerif na Divljem zapadu“.

– Čak su, u okviru naprednjačkog agitpropa, oformili i specijalnu propagandnu paraterorističku jedinicu s ciljem da me kopromituju, diskvalifikuju, kriminalizuju, privedu poznavaniju prava i, na koncu, uhapse. Tim „specijalcima“ je komandovao jedan od onih što se ne skida sa ekrana nacionalnih TV frekvencija, a skoro svakoga jutra ide kod Vučića po „svoje“ mišljenje za taj dan, tvrdi Stamatović.

On je poručio da je „režim spreman i na to da reprizira paljenje Rajhstaga, ako bude zatrebalo, pošto mu je manir da, najpre imputira političkim protivnicima rušilačke i incidente namere, a onda, na osnovu toga, državnim i paradržavnim silama represije poveri mandat da divljaju i uteruju građanima strah u kosti“.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here