Home POLITIKA Rašković-Ivić traži ukidanje imuniteta poslaniku SNS Vladimiru Djukanoviću

Rašković-Ivić traži ukidanje imuniteta poslaniku SNS Vladimiru Djukanoviću

SHARE

Šefica poslaničke grupe Nova Srbija Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi poslaniku Srpske napredne stranke (SNS) Vladimiru Djukanoviću trebalo ukinuti poslanički imunitet zbog toga što je pohvalio intervenciju nepoznatih osoba protiv novinara i gradjana na mitingu podrške Aleksandru Vučiću 31. maja ispred Skupštine Srbije.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, ona je rekla da očekuje od SNS da osudi takvu izjavu Djukanovića, a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da osudi ponašanje, kako je rekla, “svojih ljudi u crnom”.Ona je kazala da je takva izjava Vladimira Djukanovića “sramota” i da predstavlja “put u čist fašizam”.

“Ima u skupštini nas poslanika koji se tome opiremo. Smatramo to nedopustivim rečima i metodama”, istakla je Rašković Ivićeva.

Poslanik Djordje Vukadinović izjavio je da istog dana kada je bila održana zakletva novog predsednika Aleksandra Vučića uveče bio održan protest opozicije na koji su poslati provokatori, koji su sve vreme dobacivali i pokušavali da izazovu nevolje, ali da su ih učesnici protesta ignorisali.

Poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Vladimir Djukanović pružio je u utorak, na društvenoj mreži Tviter, podršku intervenciji protiv novinara i gradjana na mitingu podrške Aleksandru Vučiću 31. maja ispred Skupštine Srbije.

“Puna podrška za momke koji su sa skupa SNS koji je bio u skladu sa zakonom prijavljen, efikasno sklonili one koji su došli da provociraju”, naveo je Djukanović na Tviteru, a u drugom tvitu dodao: “Stop medijskoj hajci na mladiće koji su sklonili one koji su svesno došli na skup SNS da izazivaju incident”.

Izvor: Beta
Foto: Istinomer
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here