Home DRUŠTVO DS nudi pravnu pomoć penzionerima za obaranje zakona  

DS nudi pravnu pomoć penzionerima za obaranje zakona  

SHARE

Forum penzionera Demokratske stranke pokrenuo je akciju “Pravo i pravda za penzionere” koja, kako se navodi, ima za cilj pravno poništenje Zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija, saopšteno je danas.

Kako se navodi, DS se zalaže za vraćanje penzija na nivo pre smanjenja i vraćanje svih oduzetih delova penzija, sa zakonom predvidjenom kamatom, kao i uskladjivanje penzija za sve penzionere sa stepenom inflacije i rastom BDP-a za protekle tri godine.

“Tim advokata DS-a tu akciju sprovodi besplatno za sve gradjane koji se obrate i žele da pokrenu pravni postupak za obaranje sramnog Zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija. Akcija će biti sprovedena u nekoliko koraka, od zahteva PIO Fondu za izdavanje novog rešenja za penzije, do obraćanja Ustavnom sudu i Medjunarodnom sudu u Strazburu”, navodi se u saopštenju.

DS je pozvao zainteresovane gradjane da se jave na telefone Info-centra Foruma penzionera: 062/1167-629 ili 069/1255-875, svakog radnog dana od 10 do 17 časova

Izvor: Beta
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here