Home POLITIKA Ana Brnabić je novi premijer Srbije

Ana Brnabić je novi premijer Srbije

SHARE
Loznica, 13. juna 2017. - Ministarka drzavne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabic posetila je Loznicu, gd se u prostorijama Skupstine grada uverila kako protice implementacija novog informacionog sistema eZup i puna primena Zakona o opstem upravnom postupku. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

 Foto: Tanjug

Vučić je rekao da je odluku doneo u skladu sa interesima i ciljevima Republike Srbije, i da je nije bilo lako doneti, te da je pred Srbijom put poboljšanja odnosa sa zemljama širom sveta

Vučić je rekao da je odluku doneo u skladu sa interesima i ciljevima Republike Srbije, i da je nije bilo lako doneti, te da je pred Srbijom put poboljšanja odnosa sa zemljama širom sveta.

“Ana ima moje puno poverenje”, poručio je Vučić.

On rekao da je u narednom periodu važno obezbediti dalje jačanje međunarodnog ugleda kako na Zapadu tako i na Istoku, na putu ka EU, sa Ruskom Federacijom, Kinom…

“Neophodno je sačuvati punu disciplinu u trošenju novca, a povećanjem plata u javnom sektoru i penzija pokazaće se dosadašnji uspesi”, rekao je Vučić i naveo da premijer mora da se bavi daljim smanjjenjem stope nezaposlenosti, a cilj je da bude ispod 10 odsto.

loading...

On je rekao da je neophodno da se obezbedi kontinuitet u politici Vlade Srbije.

“Srbija je upravo zato obezbedila veće poštovanje sa različitih strana sveta”.

Komentarišući lidera SPS Ivicu Dačića, koji je, prema pisanjima medija bio u trci za premijera, Vučić je rekao da ga poštuje i da ima puno poverenje u njega.

Kada je reč o izmenama u Nemanjino 11 Vučić je rekao da će biti i jedno ili dva ministarstva više, ali da nije sve rešeno, da će razgovora biti i za vikend.

Prema pisanjima beogradskih listova očekuje se da nova vlada Srbije zakletvu položi između 20. i 22. juna u Narodnoj skupštini.

Ana Brnabić je široj javnosti postala poznata u avgustu 2016. kada je ministar državne uprave i lokalne samouprave. Rođena je 28.09.1975. godine u Beogradu. Prva je “autovana” ministarka sa ovih prostora.

Školovala se u Srbiji i SAD.

Članica je glavnog odbora PEKSIM organizacije koja omogućava stipendije za magistarske studije na Univerzitetu Kembridž.

Predsednik je upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALED. Predsednik je odbora Etno mreže udruženja proizvođača rukotvorina.

Izvor: Nedeljnik

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here