5 C
Beograd
Saturday, February 16, 2019
Home DRUŠTVO Skadarlija: Bušilice izbušile sezonu!

Skadarlija: Bušilice izbušile sezonu!

SHARE

DOK Skadarlijska česma čeka novo ruho, vlasnici restorana u blizini gube mušterije. Usred boemske četvrti raskopana je ogormna rupa zbog rekonstrukcije jednog od simbola Skadarlije, a posetioci skoro da više ne sede u baštama. Osim vlasnika restorana, gradilište usred turističke sezone buni i turiste, a i Beograđane.

 Iako su vlasnici restorana uspeli da u dogovoru sa gradskim vlastima odlože rekonstrukciju kaldrme planiranu za proleće, sezona je čak i zbog iskopane rupe oko česme ozbiljno uzdrmana. Direktor Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva Dragan Gligorijević potvrdio je “Novostima” da je najgore lokalima koji su u neposrednoj blizini gradilišta. Naviklo na oblak prašine je osoblje prve na udaru kafane, “Zlatni bokal”, a mušterije im se često zbog toga pokupe i odu.

– Onaj ko je odlučio da rekonstruiše česmu usred sezone nas je uništio – kaže Đorđe Pavlov, vlasnik restorana “Zlatni bokal”. – Logično je da se svi radovi završe u jednom potezu, idealno na jesen, a ne usred letnje sezone.

Mnogi posetioci kada krenu niz ulicu i ugledaju ogradu, veliku rupu i radove, i ne silaze dalje jer misle da je Skadarlija zatvorena. Na info-tabli stoji da je rok za završetak česme u julu, dok će se kaldrma obnavljati od septembra do Nove godine.

MONMARTR

NA jednom od sastanaka predstavnika grada i ugostitelja Skadarlije bilo je reči o usklađenom mobilijaru u baštama. Kafedžije se ipak nadaju da do toga neće doći.

loading...

– Zamislite da uniformišete Monmartr, ili neku istorijsku četvrt u svetskim gradovima. Skadarliji mora da ostane duh, a ne da nam naređuju kakve suncobrane i stolice moramo da imamo – kaže jedan od vlasnika stare skadarlijske kafane.

Izvor: Novosti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here

loading...