Home POLITIKA Siniša Mali o napuštanju funkcije: “Hajde da sada o tome ne spekulišemo”

Siniša Mali o napuštanju funkcije: “Hajde da sada o tome ne spekulišemo”

SHARE

Siniša Mali izjavio je za B92 da je ostavka na funkciju gradonačelnika Beograda njegov lični čin i da ona neće biti tema sutrašnje sednice Skupštine grada.

Mali je rekao da on neće biti tema sednice čije održavanje je zakazano za četvrtak, već da će teme biti odštampane na materijalu koji dobijaju gradski poslanici. Upitan kada će napustiti mesto gradonačelnika – za mesec dana, dva ili tri, Mali je rekao da sada ne bi o tome spekulisao.

Takođe, nije želeo ni da odgovori na pitanje novinara da li su tačne medijske spekulacije da će, nakon što i zvanično podnese ostavku na mesto gradonačelnika, otići na novu funkciju u Predsedništvu Srbije.

Na oba pitanja Mali je odgovorio: “Hajde da sada o tome ne spekulišemo”.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” zatražila je u utorak od gradskih vlasti da objavi vreme i datum ranije odložene sednice Skupštine grada Beograda, kao i da se objasni zbog čega se ta informacija krije od javnosti.

loading...

Neki mediji su preneli i da je ta otkazana sednica gradske skupštine odložena zbog najave protesta građana zbog toga što se ostavka gradonačelnika nije našla na dnevnom redu.

Podsetimo, najpre je odluku da Siniša Mali više ne bude gradonačelnik Beograda doneo tadašnji premijer Aleksandar Vučić početkom maja. Vučić je tada rekao da je Malom postalo nemoguće da radi zbog “sveopšte kampanje”, kao i “da će otići već tokom letnjih meseci”.

I sam Mali je izjavio da neće biti kandidat vladajuće partije za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima. On je u jednom intervjuu izjavio i da mu je, uprkos brojnim napisima i prozivkama u medijima, mnogo stalo do grada u kojem je rođen. On je tada rekao i da mu je žao što se nije snašao u ulozi političara, kao i što nije znao da odgovori na besmislene kampanje, na šta je uglavnom ćutao.

Pogledajte intervju Brankice Stanković sa gradonačelnikom Sinišom Malim.

To je bio prvi put da je gradonačelnik Beograda odgovarao direktno na pitanja o tome kako je moguće da su nepoznate osobe bagerima bez rešenja o rušenju rušile privatne objekte u Hercegovačkoj ulici u noći između 24. i 25. aprila 2016. Premijer Aleksandar Vučić je pre godinu dana izjavio da iza rušenja stoje najviši organi gradske vlasti i da će sve biti poznato kada Tužilastvo završi istragu. Međutim, ni MUP ni Tužilaštvo više od godinu dana od rušenja u Hercegovačkoj ulici nisu utvrdili odgovorne.

 

Izvor: B92, Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here