Home POLITIKA ZA NJIH NEMA ZIME Otkrivamo gde će nastaviti da rade saradnici bivšeg...

ZA NJIH NEMA ZIME Otkrivamo gde će nastaviti da rade saradnici bivšeg predsednika Nikolića

SHARE

Saradnici bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića sasvim sigurno neće “ostati na ulici”, jer su za većinu njih već pronađena nova radna mesta, što u Srbiji što u inostranstvu, saznaje “Blic”.

 Neki od njih odlaze sa svojim starim šefom Nikolićem u novoosnovani Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, neki će u ambasadore, a pojedini će tek u narednom periodu videti gde nastavljaju svoj posao.
 Kako “Blic” saznaje, bivši Nikolićev savetnik Radoslav Lale Pavlović biće novi direktor srpskog Kulturnog centra u Parizu, i ta tu funkciju bi trebalo da pređe u narednom periodu. U inostranstvo odlazi još jedna Nikolićeva savetnica i doskorašnja šefica protokola predsednika Republike.
– Jasmina Mitrović-Marić biće ambasador Srbije u Danskoj. Ona trenutno pomaže oko inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, ali u isto vreme pohađa pripreme za ambasadorsku funkciju, koje traju oko tri meseca. Nakon toga će otići u Kopenhagen – priča naš izvor.
Mitrović-Marić će na ovoj funkciji zameniti ambasadorku Draganu Ivanović.

U Nacionalni savet sa Nikolićem odlaze njegovi savetnici Ivan Mrkić i Nedeljko Tenjović, koji će biti v.d. direktora Saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom. Mrkiću je i u ovoj instituciji pripalo mesto savetnika.

Međutim, od njega nije bilo moguće dobiti potvrdu te informacije.
– Da sam znao da me zovete, ne bi vam se javio. Doviđenja – proručio je Mrkić kratko novinaru “Blica”.

Savetnica za medije bivšeg predsednika Nikolića Stanislava Pak, trenutno je angažovana oko priprema za inauguraciju predsednika Vučića. Kako saznajemo, Vučić i ona su već obavili razgovor.

– Došlo se do nekih ideja, a u narednom periodu će se videti šta dalje – priča izvor “Blica”.

Sa druge strane, Vuk Fatić, koji je u kabinetu Tomslava Nikolića bio zadužen za saradnju sa medijima, izrazio je želju da ostane u Predsedništvu kao savetnik.

– Za sada nije odlučeno da li će tako i biti – priča naš izvor.

Tomislav Nikolić je imao još jednog bliskog saradnika, generala Milorada Simića, koji je bio njegov savetnik za bezbednost.

– S obzirom da je penzioner, za generala Simića se ništa ne menja – priča izvor “Blica”.

Nešto pre isteka Nikolićevog mandata dva člana njegovog kabineta, Ivona Katić i Aleksandar Zagorac, imenovani su za članove programskog saveta RTS-a, dok je nekadašnji savetnik Oliver Antić već neko vreme ambasador Srbije u Portugaliji.
loading...

Izvor “Blica” ističe da je za razliku od prethodnih, jedna od karakteristika ove vlasti “da se stara o ljudima koji su vredno radili i dali doprinos za razvoj države”.

– Niko neće završiti na ulici, kao što je bio slučaj sa saradnicima prethodnog predsednika – ističe naš izvor.

Izvor: Blic

Povezane vesti

SUMNJIVE BIOGRAFIJE Ko su kontroverzni saradnici Tomislava Nikolića

Nikolić: Težak teret sam skinuo s leđa

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here