Home DRUŠTVO SNS Beograd: Eksproprijacija zemljišta za Beograd na vodi uradjena po zakonu

SNS Beograd: Eksproprijacija zemljišta za Beograd na vodi uradjena po zakonu

SHARE

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Beograd saopštio je danas da je eksproprijacija zemljišta za projekat “Beograd na vodi” sprovedena u potpunosti u skladu sa zakonom i da je pravosnažno okončana, a da kompaniji “Nelt” novac ne može da bude isplaćen do završetka sudskih sporova u kojima dokazuje vlasništvo nad objektima koji su bili na tom prostoru.

Kompanija “Nelt” ranije danas je saopštila da joj je bez naknade konfiskovan skladišni prostor na lokaciji gde se realizuje projekat “Beograd na vodi”. Objekat te kompanije u Travničkoj ulici je, kako je navedeno, u petak, 9. juna, konfiskovan, a u toku je njegovo rušenje.GO SNS reagovao je u saopštenju na navode poslanika Demokratske stranke (DS) Balša Božović koji je povodom “Neltovog” saopštenja naveo da poseban zakon o “Beogradu na vodi” mora biti stavljen van snage.

“Božović je neobavešten ili tendenciozno iznosi neistine, s obzirom da je eksproprijacija pomenutog zemljišta sprovedena u potpunosti u skladu sa zakonom i pravosnažno je okončana, a to navodi i sama kompanija ‘Nelt’. Kompanija ‘Nelt’ trenutno vodi nekoliko sudskih postupaka u kojima pokušava da dokaže da je bila vlasnik objekata, pa zbog toga nije moguće da joj bude isplaćena naknada”, navodi se u saopštenju SNS-a.

Izvor: Beta
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here