Home POLITIKA SKANDAL NA CEREMONIJI PRIJEMA U NATO: Podignuta pogrešna zastava Crne Gore

SKANDAL NA CEREMONIJI PRIJEMA U NATO: Podignuta pogrešna zastava Crne Gore

SHARE

Prilikom podizanja crnogorske zastave ispred sedišta NATO u Briselu desila se nesvakidašnja greška – podignuta je pogrešna zastava! To su priznali i u Alijansi poručujući da će greška vrlo brzo biti ispravljena.

Ovaj propust organizatora desio se pred očima najviših crnogorskih zvaničnika predsednika države Filipa Vujanovića, šefa diplomatije Srđana Darmanovića, vojnog ministra Predraga Boškovića, bivšeg premijera Mila Đukanovića i drugih. Čak ni gardista Milija Čabarkapa koji je podizao zastavu nije primetio falsifikat.

 

Podignuta zastava ima pogrešan grb, varijacija na orlovom krilu koja broji 14 pera, dok se na zvaničnom nalazi 13. Grb, takođe, sadrži i neobjašnjive crne gravure. Njihov orao više nije zlatan nego žućkast, boje na zastavi nisu iste,  kao ni kljun, resa, otvorenost pera, kao i kandže.

Iz NATO-a je stigla poruka da će pogrešna zastava Crne Gore biti zamenjena novom, pravom.

– Ove nedelje je cela Alijansa slavila ulazak Crne Gore u NATO. Bila je to nesretna greška sa zastavom, zbog čega žalimo. Ispravljamo grešku tako što menjamo zastavu, koja nije bila u potpunosti po specifikacijama, izjavio je zamenik protokola NATO, Pjer Kazalet.

loading...

Zastava Crne Gore podignuta je 7.juna u Briselu ispred sedišta Alijanse. Niko od crnogorskih zvaničnika nije protestvovao zbog ovog propusta organizatora ceremonije

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here