Home DRUŠTVO Nelt: Konfiskovali nam imovinu – ruše objekat u Savamali

Nelt: Konfiskovali nam imovinu – ruše objekat u Savamali

SHARE

Kompanija NELT iz Beograda saopštila je da je u toku rušenje objekata u njenom vlasništvu u Savamali, za koje kaže da su konfiskovani “s obzirom da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa”.

“Obaveštavamo javnost da je u petak 9.06.2017 u 12 časova, izvršena konfiskacija 1.800 m2 skladišnog prostora u ulici Travnička broj 3, u Beogradu, vlasništvo kompanije NELT Co iz Beograda. Rušenje objekta je u toku. Postupak oduzimanja naše imovine, iako formalno pravno sproveden kao postupak eksproprijacije, faktički je postupak konfiskacije, s obzirom da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa”, navodi se u saopštenju.

Iz “Nelta” podsećaju da je Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta “Beograd na vodi” – Lex specialis, donet u vreme kada je Republika Srbija, kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi d.o.o. sa 100% državnim kapitalom.

“Rešenje o eksproprijaciji naše imovine doneto je nakon 21.8.2015 godine, u vreme kada Republika Srbija kao osnivač nije bila vlasnik 100%, niti većinski vlasnik preduzeća za realizaciju projekta “Beograd na vodi”, već je bila manjinski vlasnik sa 32% udela. Od tog datuma radi se isključivo o privatnom interesu firme BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao većinskom vlasniku preduzeća Beograd na vodi d.o.o”, stoji u saopštenju.

Kompanija podseća da posluje dvadeset pet godina u Srbiji i da zapošljava 1.700 ljudi. Ovim činom je, kako su saopštili iz Nelta, sprovedena faktička konfiskacija njihove imovine. “Što ukazuje da živimo u vremenima za koja smo mislli da su daleko iza nas, i da privatna svojina nije temelj našeg pravnog poretka i državnog uređenja”, dodaju u saopštenju javnosti.

Izvor N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here