Home DRUŠTVO Radnici Goše sprečavaju isporuku vagona slovačkom Žosu

Radnici Goše sprečavaju isporuku vagona slovačkom Žosu

SHARE

Radnici Goše iz Smederevske Palanke okupili su se danas na Železničkoj stanici u tom gradu kako bi sprečili eventualni pokušaj transporta vagona proizvedenih u toj fabrici u slovački Žos.

Oni su nezadovoljni što nisu ispunjeni njihovi zahtevi o isplati zarada koje im duguje bivši vlasnik kompanija Žos, kao i redovnih plata.

Predsednik štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je agenciji Beta da nije ispunjeno ništa od dogovorenog sa predstavnikom “starog – novog gazde” Nebojšom Jankovićem.

Kako je naveo, dogovor sa poslodavcem je bio da na račun Goše najkasnije jedan sat po isporuci vagona iz fabrike na Železničku stanicu odakle bi bili transportovani u Slovačku bude uplaćen dogovoren iznos, ali da to do sada nije uradjeno iako su vagoni za transport bili spremni u sredu.

“Obavešteni smo da uplata dogovorenog iznosa ne može da bude do sledeće srede”, rekao je Vujičić.

loading...

Po njegovim rečima, radnici Goše ne žele da blokiraju rad železničke stanice već samo da spreče odlazak vagona dok ne stigne uplata njihovih zarada.

Dodao je da zaposleni u Goši do sada “50 puta prevareni”.

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja ove godine zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika i dalje u vlasništu istih ljudi.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here