Home DRUŠTVO "Da li novac Kragujevčana kojim se finansira RTS manje vredi?"

"Da li novac Kragujevčana kojim se finansira RTS manje vredi?"

SHARE

U ime 15.000 članova Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) u Kragujevcu, ali i svih ostalih njihovih sugrađana, tražimo od vas da Radio-televizija Srbije, svakodnevno, emituje ozbiljnije priloge ili emisiju o Kragujevcu.

Kako bi Kragujevčani koji plaćaju poreze i taksu iz kojih se finansira RTS bili informisani o dešavanjima u svom gradu i šumadijskom delu Srbije, navodi se u otvorenom pismu rukovodstva SSSS-a u Kragujevcu Upravnom odboru i generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, uz napomenu da je dopisništvo RTS-a u Kragujevcu, početkom 90-ih, svakodnevno pripremalo polusatne emisije o najaktuelnijim zbivanjima u centru Šumadije.

Kako navode, njihov zahtev je “podstaknut i činjenicom da u Kragujevcu već mesecima ne postoji nijedan elektronski medij koji emituje informativni program”.

“Najverovatnije je suvišno pitanje, kako to da u svim emisijama na RTS-u, u koje se pozivaju gosti, nema gotovo nikog ko nije iz Beograda? Zar mislite da iz drugih gradova Srbije nema mišljenja koja zaslužuju pažnju opšte javnosti? Da li novac koji građani Kragujevca i drugih gradova i regiona daju za finansiranje RTS-a manje vredi? Podsećamo Vas da se proizvodnja dobara, odnosno da se stvaranje nove vrednosti od koje živi cela Srbija, skoro isključivo realizuje u delovima Srbije, iz kojih očigledno, po mišljenju nadležnih u RTS-u, nema ko šta da kaže”, konstatuje se u otvorenom pismu, koje je potpisao predsednik SSSS u Kragujevcu Jugoslav Ristić.

IZVOR DANAS

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here