Home DRUŠTVO Direktorka škole podnela ostavku

Direktorka škole podnela ostavku

SHARE

Nakon snimljenog spota DJ Krmka

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ u Smederevu, u kojoj je snimljen spot „Profesorice“ Di Džej Krmka, podnela je ostavku, prenosi regionalni informativni portal Podunavlje.info.

Posle reakcije javnosti na objavljivanje spota neprimerene sadržine, snimljenog u ovoj školi, direktorka Snežana Đurić je podnela ostavku, a za vršioca dužnosti direktora OŠ „Dimitrije Davidović“ postavljen je Dragan Petković, nastavnik muzičkog.

Inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je izvršila vanredni nadzor, a sastao se i Školski odbor, sazvan na zahtev roditelja.

Ministarstvo je u sredu objavilo saopštenje u kome je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja ocenjena kao nedopustiva, a ovakav epilog je nagovešten konstatacijom da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je apsolutno neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika.

U međuvremenu je smederevsko pozorište Patos “kao obrazovno odgovorno pozorište koje radi sa decom i mladima”, najoštrije osudilo skandalozni „muzički“ spot „Profesorice“ u OŠ „Dimitrije Davidović“ u Smederevu.

Patos je posebno pozvan da reaguje jer su u realizaciji spota, između ostalih, učestvovali nekadašnji članovi pozorišta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola koji su sadašnji članovi, navodi se pored ostalog u saopštenju ovog pozorišta koje “javno izražava stav protiv ovakvih pogubnih trendova za čitavo naše društvo”.

loading...

Pozorište Patos svakom svojom aktivnošću podstiče decu na obrazovanje, razvoj talenata i ukusa. Međutim, ovaj događaj nameće pitanje da li je to dovoljno ukoliko izostane podrška institucija poput škola, gradskih ustanova, ali i one najvažnije – porodice?

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here