Home POLITIKA Prva sednica Vlade Zorana Zaeva

Prva sednica Vlade Zorana Zaeva

SHARE

Nova Vlada Makedonije održala je prvu sednicu na kojoj su izabrani generalni sekretar i pet zamenika premijera Zorana Zaeva.

Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe građana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru saradnju i međusobno poštovanje.

Premijer Zaev je za svoje zamenike postavio ministarku odbrane Radmilu Šekerinsku, ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Bujara Osmanija za zamenika zaduženog za evrointegracije, ministra bez porfelja zaduženog za ekonomska pitanja Koču Anđuševa, a Hazbija Liku za zamenika premijera zaduženog za sporovđenje Ohridskog sporazuma i politički sistem.

Zaduženja su određena za sedam ministara bez porfelja.

Na prvoj sednici vlade Zorana Zaeva formirane su i osnovne i posebne vladine komisije, kao i Upravljački komitet za koordinaciju i upravljenje sistemom za upravljanje krizama na čije čelo je postavljen Olover Spasovski, zamenik premijera i ministar policije.

loading...

Vlada Zorana Zaeva  formirana je više od pet i po meseci nakon vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 11. decembra, zbog višemesečnog ometanja suparničkog VMRO DPMNE koji nije želeo da preda vlast. Taj otpor je kulminirao upadom nasilnih demonstranata, pristalica VMRO DPMNE, u Sobranje Makedonije  27. aprila.

Šta je prethodilo imenovanju Zaeva za mandatara možete pogledati u emisiji Insajder bez ograničenja: Makedonski scenario.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here