Home POLITIKA Vućić i sutra nastavlja konsultacije o mandataru

Vućić i sutra nastavlja konsultacije o mandataru

SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra nastaviti konsultacija sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za novog premijera, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Pozvani su u 14.00 predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara a potom, sat kasnije, predstavnici Bošnjačke demokratske zajednice.

Na konsultacije u 16.00 pozvana je izborna lista Stranke demokratske akcije Sandžaka, u 17.00 Partija za demokratsko delovanje, a u 18.00 predstavnici Zelene stranke.

Vučić je ranije danas održao konsultacije o novom premijeru i budućoj vladi Srbije sa izbornom listom koju je predvodila Srpska napredna stranka, kao i sa Socijalističkom partijom Srbije i Jedinstvenom Srbijom i potom sa Srpskom radikalnom strankom.

Marija Obradović, potpredsednica SNS je posle konsultacija rekla da je sastanak protekao u “disonantnim tonovima” jer je SNS tražila da neko od njenih funkcionera bude premijer, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić je tražio da to bude političar, a ne ekspert, dok predsednik PUPS-a Milan Krkobabić smatra da premijer treba da bude neko ko će nastaviti dosadašnju politiku Srbije po svim strateškim pitanjima.

loading...

Sastanak s predsednikom imali su predstavnici koalicije SPS-JS. Ivica Dačić je posle susreta rekao da danas nije rešeno pitanje mandatara i da će posle njegovog i Vučićevog službenog puta, odnosno posle 10. juna, biti nastavljeni dalji razgovori, dok će predsednik JS Dragan Marković Palma bio izričit da neće dati podršku premijeru koji nije domaćin i nema decu.

U ime Srpske radikalne stranke s predsednikom su razgovarali Aleksandar Šešelj, sin lidera radikala Vojislava Šešelja i poslanik Milovan Bojić. Radikali, kako je naveo Bojić, neće učestvovati u novoj Vladi Srbije, a nisu saznali ni ime budućeg mandatara.

Predstavnici Demokratske stranke i Pokreta Dosta je bilo nisu došli na razgovore. Za danas popodne zakazne su konsultacije sa predstavnicima izborne liste “Dveri – Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović” i sa predstavnicima izborne liste “Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez sa bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka”.

Većina njih će ovaj sastanak bojkotovati, a sigurno je prisustvo predstavnika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanović I Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

I Stranka demokratske akcije Sandžaka je najavila da se neće odazvati pozivu na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, saopšteno je danas iz te bošnjačke partije.

Izvor: Insajder, Beta

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here