Home POLITIKA SNS: Sastanak sa Vučićem protekao u disonantnim tonovima

SNS: Sastanak sa Vučićem protekao u disonantnim tonovima

SHARE

Potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović izjavila je danas da je sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o izboru mandatara za sastav nove vlade protekao “zanimljivo”, suprotno očekivanjima i u disonantnim tonovima.

Ona je novinarima ispred Predsedništva rekla da pod disonantne tonove računa što je SNS tražila da neko od njenih funkcionera bude premijer, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić je tražio da to bude političar a ne ekspert, dok predsednik PUPS-a Milan Krkobabić smatra da premijer treba da bude neko ko će nastaviti dosadašnju politiku Srbije po svim strateškim pitanjima.

“Zanimljivo je što je svako od nas rekao da će svakako prihvatiti odluku predsednika Vučića o mandataru, jer jedino on ima dovoljno informacija da donese pravičnu odluku”, rekla je Obradovićeva.

Ona je dodala da su osim o novom mandataru razgovarali i o promeni Ustava, potrebi da se nastavi politika mira i stabilnosti i odnosima u regionu, o ekonomskim temama i potrebi da se formiraju brendovi Srbije “kojima će zemlja moći da kreni snažno napred”.

Upitana koga iz SNS-a predlažu za mandatara, Marija Obradović je rekla da nisu govorili o imenima i da nije u redu izlaziti sa konkretnim predlozima pre sastanaka stranačkih organa koji će, kako je kazala, biti održani od srede.

loading...

“Članovi SNS-a žele da se kapitalizuju tri velike istorijske izborne pobede”, rekla je Obradovićeva.

Ona je dodala da je na sastanku pokazan visok stepen političke zrelosti i da je važno što je mnogo partija uključeno u proces izbora mandatara.

Komentarišući izjavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da novi premijer treba da bude neko ko ima porodicu, decu i ko je domaćin, ona je rekla da je dobro da na političkoj sceni ima različitih ljudi, ali da je takva vrsta diskriminacije za nju neprihvatljiva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas održava konsultacije s predstavnicima poslaničkih lista o davanju mandata za sastav vlade Srbije.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here