Home DRUŠTVO Radnicu Jure obolelu od raka zaposlila beogradska firma

Radnicu Jure obolelu od raka zaposlila beogradska firma

SHARE

Violeti Petrović (42), samohranoj majci koja je ostala bez posla u “Juri” iako se leči od kancera, pritekao je u pomoć vlasnik jedne beogradske firme i obezbedio joj novi ugovor o radu.

“Beskrajno sam zahvalna tom čoveku koji želi da ostane anoniman, jer s novim ugovorom mogu da produžim bolovanje i nastavim da se lečim”, izjavila je danas Petrovićeva za Betu.

Ona je prošle godine obolela od raka dojke, operisana je i imala je šest ciklusa hemioterapija.

U kompaniji “Jura” u kojoj je radila skoro dve godine, decembra prošle godine su joj pod velikim pritiskom javnosti produžili ugovor o radu na šest meseci, ali se, nakon isteka tog ugovora, prošle nedelje ponovo našla na ulici.

“Novi ugovor o radu s beogradskom firmom imaću sigurno još četiri i po meseca, koliko mi nedostaje do uslova za podnošenje zahteva za invalidsku penziju”, kazala je Petrovićeva.

loading...

Ona je istakla da su joj proteklih dana mnogi znani i neznani ljudi pružili podršku da istraje u borbi protiv bolesti, a između osalih podršku joj je pružio i poslanik Dušan Milisavljević.

“Doktor Milisavljević će prekosutra u Skupštini Srbije predložiti izmenu Zakona o radu i zatražiti da poslodavac ne može da otpusti radnika ako je oboleo od neke maligne bolesti”, rekla je Violeta Petrović.

Takva izmena Zakona, dodala je ona, itekako je potreban, jer slučajevi da radnici ostanu bez posla zbog bolesti nisu usamljeni.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here