Home DRUŠTVO Odbio da bude siguran glas, pa prebačen na niže radno mesto

Odbio da bude siguran glas, pa prebačen na niže radno mesto

SHARE

Foto: 021.rs

Glavni tehničar za kontrolu kvaliteta na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, Nihad Prijić, prebačen je na niže radno mesto.

Pred minule predsedničke izbore, u jednu od najpoznatijih medicinskih ustanova u Srbiji, stigle su tabele. Na njima je bilo mesta za oko 600 zaposlenih i njihov potpis, koji je označavao siguran glas za Aleksandra Vučića. To tvrdi ovaj medicinski tehničar, koji kaže da je takva praksa za njega bila nedopustiva.
“Ja sam to, naravno, osudio – reagovao sam na to, rekao sam da to nije u redu, da smo mi javna ustanova, da zaposleni imaju pravo na svoj politički stav, a ne da ih neko tera za koga će da glasaju”, kaže radnik Instituta za KVBV Nihad Prijić za N1.
Samo par dana posle izbora, Prijić je dobio poziv od kadrovske službe Instituta, nakon čega mu je uručen aneks ugovora, kojim je prebačen na niže i slabije plaćeno radno mesto. Otišao je kod direktora i tražio objašnjenje.
“Tražio sam da mi se ukaže na razlog mog premeštaja na drugo radno mesto, gde mi je otvoreno rečeno da menadžment to nije mogao da spreči – da je to došlo ‘sa strane’, kako oni kažu, to jest da je politički, navodi Prijić.
U Institutu tvrde da problem nije bila politika, već stručna sprema. Na mesto na kom je Prijić radio sedam godina postavljena je koleginica koja je, za razliku od njega, fakultetski obrazovana, što je, kažu, unapredilo proces rada.
“Medicinski tehničar Nihad Prijić raspoređen je na radno mesto adekvatno njegovoj stručnoj spremi. Menadžment Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine nema nikakve informacije o bilo kakvom političkom pritisku na zaposlene unutar kolektiva”, navodi se u saopštenju Pravne službe Instituta.
“Ne znaju da su se prikupljali potpisi? Pa, ja mislim da to svi zaposleni znaju. Sad, da li zaposleni imaju hrabrosti da to i kažu, to je drugo pitanje”, smatra Prijić.
Prema Prijićevim tvrdnjama, potpise za kapilarni glas dalo je više od polovine zaposlenih na Institutu.
Izvor: N1, 021.rs
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here