Home DRUŠTVO Katanac za “Nišku mlekaru”?

Katanac za “Nišku mlekaru”?

SHARE

Šta će biti sa “Niškom mlekarom”?

U “Niškoj mlekari” je, od nekada 300 zapsolenih, danas ostalo, kako piše Politika, svega njih dvadesetak, a prema pisanju ovog lista to znači i zatvaranje ove fabrike koja postoji i građane snabdeva mlekom i mlečnim proizvodima od 1957. godine.

I na sajtu “Niške mlekare” i na sajtu “Imleka” dostupan je samo ugovor o pripajanju, kojim je niška fabrika mleka i zvanično postala deo velike firme koja ovim proizvodom snabdeva čitav region.

Informacije o otpuštanjima u mlekari, prethodnih dana stizale su i do novinara Južnih vesti, ali zvanične potvrde nije bilo. Ipak, kako piše Politika, u četvrtak je bez posla ostalko tridesetak radnika, a proletos je iz firme otišlo njih tridesetak.

Niko u četvrtak nije znao da nam kaže ni šta će biti sa zaposlenima koji su još uvek u preduzeću (nezvanično smo saznali da je ostalo 12 proizvodnih radnika i desetak zaposlenih u administraciji). Nije poznato ni kakva je sudbina proizvodnih pogona – piše Politika.

Radnici firmu navodno napuštaju uz socijalni program od 280 evra po godini staža, ali to nije potvrđeno u “Imleku”.

Podsetimo, “Niška mlekara” je zvanično postala deo “Imleka” septembra prošle godine, ali je to pipajanje bilo “pod lupom” Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije, jer je beogradska kompanija kupovinom “Niške melkare” dodatno učvrstila svoj položaj u sektoru proizvodnje i prodaje mleka.

loading...

Pre toga je niška fabrika bila u vlasništvu beogradskih firmi “Kruna komerc” i “Profiko” koje su marta 2007. godine otkupile 70% akcija na berzi. Bila je prepoznata po brendu “Vedro”.

Izvor: Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here