Home POLITIKA Predstavnici stranaka sutra kod Vučića na konsultacijama o mandataru, DS i SDS...

Predstavnici stranaka sutra kod Vučića na konsultacijama o mandataru, DS i SDS ne dolaze, DJB traži ostavku

SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Ustava Republike Srbije, obaviće sutra konsultacije sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, saopšteno je iz Predsedništva.

 Prema predviđenom redosledu, najpre će na konsultacije predstavnici Izborne liste: Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, a sat vremena kasnije liste Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma.

Potom slede Izborna lista: Dr Vojislav Šešelj- Srpska radikalna stranka; Izborna lista: Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (NOVA, DSHV, ZZS), Izborna lista: Dosta je bilo – Saša Radulović, Dveri- Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović. Poslednji će, u 18. časova predstavnici Izborne liste: Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka.

Predstavnici stranaka još se nisu izjasnili o ovom pozivu.

Vlada Srbije je trenutno u tehničkom mandatu, budući da je usvojena ostavka Aleksandra Vučića zbog prelaska na dužnost predsednika Srbije. Vučić je najavio da će mandat za sastav vlade dodeliti do 20. juna.

Milojčić: DS nema o čemu da priča sa Vučićem

loading...

Demokratska stranka (DS) neće otići na konsultacije o kandidatu za novog premijera jer s Aleksandrom Vučićem DS nema o čemu da priča, izjavio je poslanik DS u Skupštini Srbije Radoslav Milojičić Kena.

On je za agenciju Beta rekao da DS nema o čemu da priča s Vučićem “jer nije ispunio nijedno obećanje a svojim delovanjem je doveo do toga da građani sve teže žive a bogate se samo tajkuni iz Srpske napredne stranke” čiji je Vučić i dalje predsednik”.

Milojičić je rekao i da je razlog za tu odluku to “što je Vučić uzurpirao parlament i zato što preko medija već šest godina vodi hajku protiv članova DS.

Socijaldemokratska stranka (SDS) takođe se neće odazvati pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sutrašnje konsultacije, jer smatraju da će to biti samo prazna predstava.

“Ne pada nam na pamet da idemo kod Vučića na te konsultacije”, rekao je predstavnik SDS Konstantin Samofalov.

On je dodao i da aktuelna vlast radi na uništvanju svakog dijaloga i da je “svaki dijalog samo prazna predstava”.

DJB: Vučić da podnese ostavku pa da pozove na konsultacije

Pokret Dosta je bilo povodom poziva Aleksandra Vulića o formiranju nove Vlade, odgovorila je pismom u kome je zatražila od novoizabranog predsednika da podnese ostavku na mesto predsednika Srpske napredne stranke i vrati se, kako su naveli, u okvire poštovanja Ustava i zakona.

“Kako ste položili zakletvu, a da pre nje niste podneli ostavku na čelo SNS-a, baš kao i Boris Tadić 2008. godine, pokazali ste svim građanima Srbije da dovodite u sumnju i Ustav i vladavinu prava i da pravite farsu i od Vlade i od funkcije Predsednika Republike” dodaje se u saopštenju ovog pokreta.

Pokret je pozvao Aleksandra Vučića da “hitno podnese ostavku na mesto predsednika SNS-a, kao i na mesto koordinatora svih službi bezbednosti i svih drugih funkcija” i da ih nakon toga ponovo pozove na konsultacije o formiranju nove Vlade.

Dosta je bilo je predložio i da se nakon toga omogući i direktan prenos razgovora sa izbornom listom.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here