Home POLITIKA Radulović: Nikada više nećemo izvoditi “perfomanse” u Skupštini

Radulović: Nikada više nećemo izvoditi “perfomanse” u Skupštini

SHARE

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da najveći protivnik tog pokreta više nije predsednik Srbije Aleksandar Vučić, već apstinencija birača.

“Naš glavni protivnik nije Vučić, o njemu je sve rečeno i o tome više nećemo govoriti. Naš glavni protivnik je apstinencija”, rekao je Radulović i dodao da je zadatak DJB-a da onih 2,2 miliona građana “koji su presedeli predsedničke izbore” uvede u politički život i ubedi ih da nisu svi političari isti.

Radulović je na prvoj skupštini pokreta Dosta je bilo u Hotelu “Jugoslavija u Beogradu ocenio da strategija tog pokreta za predsedničke izbore nije bila dobra i da je potrebnio napraviti novu.

“Izvinjavam se građanima što nismo uspeli da sprečimo Vučića da pobedi u prvom krugu, što nismo uspeli da animiramo apstinente”, rekao je predsednik pokreta DJB.

On je rekao da je borba protiv partokratije centralna tema DJB-a i da u svoje političke protivnike ubrajaju one političke opcije koje prelaze crvene linije tog pokreta, a koje su, kako je naveo, vladavina prava, protivljenje partijskom zapošljavanju i sloboda medija.

loading...

Radulović je izjavio da ostale političke opcije vidi kao konkurenciju sa kojom će sarađivati tamo gde im se politike slažu i u zajedničkom cilju – da smene Vučića.

“Stali smo, valja ustati, protresti prašinu i pokušati ponovo. Cilj ostaje isti”, rekao je Radulović na skupštini pokreta, koji je sve vreme nazivao strankom, iako je nema u zvaničnom registru.

On je rekao da je strategija DJB bila formiranje novih političkih opcija na centru, levici i desnici, ali da ona nije uspela, kao ni plan izlaska na predsedničke izbore s jednim kandidatom.

radulovič je istakao i da više nikada neće izvoditi “performanse” kao kada su u Skupštini svirali i pevali pesmu “Pada vlada”, jer se to njihovim biračima nije dopalo niti privuklo apstinente.

U delu vanredne skupštine DJB, koji je zatvoren za medije, predstavnici pokreta raspravljaće o izveštaju o radu i finansijskom izveštaju za 2016. godinu, o finansijskom izveštaju za predsedničku kampanju, kao i o finansijskom planu za ovu godinu.

Na skupštini će biti analizirani i rezultati predsedničkih izbora, postizborno istraživanje javnog mnjenja, ali i rezultati lokalnih izbora u Vrbasu, Zaječaru i Odžacima.
Skupštini prisustvuju predstavnici 60 odbora i 18 povereništava, odnosno 673 člana DJB-a.

Inače lider DJB Saša Radulović je na nedavnim predsedničkim izborima osvojio nešto više od 1.4 odsto glasova izašlih birača.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here