Home DRUŠTVO Nova funkcija za Maju Gojković, brinuće o nuklearnoj sigurnosti Srbije

Nova funkcija za Maju Gojković, brinuće o nuklearnoj sigurnosti Srbije

SHARE

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković imenovana je 29.maja, na sednici Vlade na kojoj je poslednji put predsedavao Aleksandar Vučić, za predsednika upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. Maja Gojković će na funkciji predsednika uprvnog odbora ove Agencije smeniti naučnika dr Vladimira Udovičića, iz Instituta za fiziku.

Maja Gojković, koja je po zanimanju advokat,  biće na čelu Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. Njen prethodnik je na toj poziciji primao mesečnu nadoknadu u iznosu od oko 65.000 dinara. Agencija se bavi sprovođenjem mera za bezbednosti pri obavljanju radijacionih delatnosti i nuklearnih aktivnosti.

Na novu funkciju, Gojković je imenovana na sednici na kojoj je Vlada postavila i Bratislava Gašića na čulo Bezbednosno informativne agencije.

To su neke od poslednjih kadrovskih odluka Vlade koju je predvodio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić.

Profesor Valdimir Goati kaže za Insajder.net da su ovakva rešenja paradigma partijske države u kojoj živimo.

“Nisam siguran da Gojković kao advokat dobro poznaje oblast jonizujućih zračenja I nuklearne sgurnosti pa verujem da je ovo bio kavaljerski gest da se partijskom saborcu da još jedna funkcija. Zbog toga se u Srbiji, kada se govori o državi, govori o partijskoj državi”, navodi Goati podsećajući da je Maja Gojković uspela da se do sada  prošeta kroz niz različitih političkih partija a simim tim i veliki broj funkcija.

loading...

Prema zakonu  vršenje više funkcija istovremeno dopušteno je samo uz prethodno odobrenje Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here