Home POLITIKA Stamatović osniva stranku Zdrava Srbija

Stamatović osniva stranku Zdrava Srbija

SHARE

 Nova politička stranka pod nazivom Zdrava Srbija, čiji je osnivač Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina koji je bio kandidat Grupe građana istog naziva za predsednika Srbije, biće osnovana u ponedeljak, 5.juna, u selu Ljubišu na Zlatiboru.

Najavljujući „sabor budućih osnivača“ nove političke partije, Stamatović je saopštio da će tom skupu prisustvovati predstavnici iz Čajetine, Užica, Arilja, Nove Varoši, Priboja, Ivanjice, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čačka, Kraljeva, Novog Sada, Beograda i ostalih krajeva Srbije.

On je objasnio da će od ponedeljka zvanično početi proces formiranja i registracije Zdrave Srbije, za koju je naveo da će biti „jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što joj je cilj da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, kao i da „sistemom koncentričnih krugova, iz Zapadne Srbije, podstakne promene na bolje teritoriji čitave Srbije“.

Grupa građana Za zdravu Srbiju kandidovala je Stamatovića na nedavnim predsednčkim izborima, a učestvovala je i na lokalnim izborima u Kosjeriću, gde je osvojila 12 odsto glasova, odnosno tri odbornička mandata.

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here