Home POLITIKA OPOZICIJA NEĆE NA VUČIĆEV “KANABE” Samo JEDAN POLITIČAR rešen da razgovara

OPOZICIJA NEĆE NA VUČIĆEV “KANABE” Samo JEDAN POLITIČAR rešen da razgovara

SHARE

 Sva je prilika da novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće imati baš “šareno” društvo kada naredne nedelje bude razgovarao o sastavu nove vlade, jer će mu se malo ko, bar kada je reč o opoziciji, na njih i odazvati.

Vučić je najavio da će od ponedeljka razgovarati sa predstavnicima svih izbornih lista o mandataru buduće vlade, jer je to njegova zakonska obaveza

Na te razgovore bi, takođe po propisima, trebalo da budu pozvani predstavnici svim izbornih lista u Narodnoj skupštini, i ono što je sigurno odazvaće mu se predstavnici SNS i SPS. Retko koji opozicionar, bar kako su njeni predstavnici rekli “Blicu”, biće na “Vučićevom kanabetu” u Predsedništvu Srbije. Po svemu sudeći, Vučić će se ispričati sa svojim koalicionim partnerima – SPS i JS, kao i svojom SNS.

U Demokratskoj stranci (DS) kažu za “Bild” da njihovi predstavnici na Andrićev venac neće ići.

– U zemlji u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu besmisleno je da bilo ko bude deo takozvanih razgovora, koji su očigledna predstava za javnost. U tome DS ne želi da učestvuje – bili su decidirani u DS.

Foto: O. Radošević / RAS SrbijaNeće na razgovore: Boris Tadić

– Ne pada nam na pamet da idemo na razgovore kod Vučića – rekao nam je kratko tadić.

loading...

Ni predstavnici Dveri neće na razgovore.

-Nećemo ići na na razgovore kod onoga ko je pokrao izbore – kažu za “Blic” u ovom pokretu.

Šefica poslaničke grupe “Spas Srbije” Sanda Rašković Ivić kaže da se neće odazvati na poziv da idm kod Vučića na kauč.

– Neću da idem jer je ovo izrugivanje demokratiji u kome neću da učestvujem. On već ima u glavi i kadrovska rešenja i ko će biti premijer, a mi treba da učestvujemo u svemu tome. Ja ne želim da budem deo toga – kazala je Rašković Ivić.

Kod Vučića će, međutim, otići predsednik LDP Čedomir Jovanović.

– Ići ću kod Vučića kao što sam išao i kod svakog drugog predsednika kada se razgovaralo o formiranju vlade. Pred zemljom svako od nas ima svoje obaveze, on da nas pozove i sasluša, a ja da mu kažem, na čemu insistira LDP – rekao je Jovanović.

Odluku o tome da li će sesti na kanabe još nisu doneli SRS, DJB i Nova stranka.

Vojislav Šešelj, predsednik SRS kaže za “Blic” da još nije dobio poziv, a kada stigne o razgovorima će odlučiti predsednički kolegijum radikala.

Dosta je bilo u subotu 3. juna organizuje skupštinu na kojoj će članovi doneti odluke i usvojiti strategiju za nastavak delovanja i posle toga će saopštiti stav o odlasku na razgovore.

Poziv još čeka i Nova stranka Zorana Živkovića koji nam je rekao da razne najave raznih stvari preko medija, koje se dobrim delo ni ne dese, ne shvata ozbiljno.

– Kada dođe poziv, odlučićemo da li ćemo na njih i otići – kazao je Živković za “Blic”.

Izvor: Blic

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here