Home POLITIKA Vučić: Izvinjavam se ukoliko su neki novinari napadnuti

Vučić: Izvinjavam se ukoliko su neki novinari napadnuti

SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su tokom preuzimanja dužnosti “neki kontramitingaši” pokušali da izazovu nemire, a potom i uputio izvinjenje ukoliko su neki novinari napadnuti.

“Izvinjavam se u ime onih koji su hteli da provociraju na tim skupovima i novinarima koji su te provokacije hteli da snime se naročito izvinjavam. Izvinjavam se i onima koji su dolazili zakonito i nezakonito”, rekao je Vučić u Pančevu odgovarajući na pitanja novinara o incidentima tokom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

On je rekao i da osuđuje i verbalne napade ukoliko ih je bilo, zatražio da se prihvati njegovo izvinjenje i dodao da se nada da se nikada tako nešto neće ponoviti. Vučić je rekao da je samo jedan skup bio u skladu sa zakonom, a da su se neki okupili da tuku ljude.

“Nigde nikakve tuče nije bilo. Nema ničeg prijavljenog policiji, osim što su naši simpatizeri javili da su neki kriminalci zakrčili podzemni prolaz na Terazijama i očigledno je da su neki kontarmitingaši pokušali da izazovu nemire, ali nisu uspeli”, dodao je predsednik Srbije.

Tokom jučerašnjeg skupa Vučićevih pristalica u vreme polaganje predsedničke zakletve nekoliko novinara među kojima i reporterka Insajdera je bilo izloženo verbalnim, ili čak i fizičkim napadima Vučićevih pristalica. Policija, pritom, nije učinila ništa da bi ih zaštitila.

loading...

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here