Home POLITIKA Novi predsednik, novi dan

Novi predsednik, novi dan

SHARE

 Danas je sve nekako drugačije, u vazduhu se prosto osetila neka promena. Nekada su sve vesti počinjale s’ našim Premijerom, toga vise nema….sad, počinju s’ nasim Predsednikom, koliko je sve samo drugačije….

Sve me nekako podseća na indijsku seriju od 5750 epizoda, peta sezona.

Premijer, Predsednik (države?), Vrhovni Komandant oružanih snaga, Kalif (umesto kalifa), šef svih obaveštajnih službi,  ali i Predsednik kućnog saveta. Crtač puteva i Koridora. Gospodar munja i vetrova.

Ima jedno pitanje koje me danas posebno muči. Zna li neko da li je Vučić dobio za vreme svog premijerskog mandata neko odlikovanje od Nikolića, naravno za vreme njegovog predsedničkog mandata. Zaslužio je sigurno. Može li sadašnji predsednik da sebi dodeli odlikovanje retroaktivno? Ako ne može po zakonu to bi trebalo pod hitno uvesti u skupšitnsku proceduru i da se odmah izmeni i zakonom uredi a samim tim i legalizuje. Ako to pak nije moguće onda barem neka sadašnji predsednik dodeli odlikovanje bivšem. Zaista tolika odlikovanja je čovek podelio a sebi i svojim najmilijim ljudima ništa.

Setih se i Francuske, kad su beše tamo bili izbori?

loading...

Mesec dana posle izbora u Srbiji su bili izbori u Francuskoj a mesec dana pre Vučića, Makron je stupio na funkciju.

 Ah da, Francuska je uređena država u kojoj su ljudi zaboravili na izbore prvog činovnika države. O njemu sada brine ustav i zakoni koje niti može, niti sme da pogazi a ni menja kako hoće. Šta mi bi da to dovodim u pitanje pa mi ćemo verovatno znati sledećeg ponedeljka ko je premijer. Premijer, pardon predsednik je temeljan, razmišlja.

Od ponedeljka, do ponedeljka.

Suze same krenuše…

Žuta Patka/ A. S.

Foto: Alo

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here