Home DRUŠTVO Nalepnice protiv novinara i aktivista u Novom Sadu

Nalepnice protiv novinara i aktivista u Novom Sadu

SHARE

Nalepnice nepoznatog autora, na kojima su čelnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i aktivisti pojedinih nevladinih organizacija prikazani kao neprijatelji države, zalepljene su po na ulicama Novog Sada.

Na nalepnicima su jasno istaknute fotografije i imena novinara i aktivista, uz optužbe da kontrolišu medije i kreiraju “antisrpsko javno mnjenje”.

Nalepnice su primećene u Kisačkoj ulici, a ispod poruke “Tamna strana Srbije”, vide se fotografije predsednika NDNV Nedima Sejdinovića i programskog direktora tog udruženja Dinka Gruhonjića koji su prikazani kao “kontrolori medija”.

Slede fotografije Jelene Milić iz Centra za evroatlantske studije, Nataše Kandić iz Fonda za humanitarno pravo i Sonje Biserko iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, uz tekst “kreatori antisrpskog javnog mnjenja”.

Na plakatu je ispisana poruka “Zanimljiva simbolika u imenu produkcijske kuće na platnom spisku Rokfeler fondacije – Dart Vejder i sinovi”.

loading...

Kako je agencija Beta rečeno u NDNV, najnovija pretnja je “nastavak serije napada na čelnike Nezavisnog društva novinara Vojvodine, u kojima su sve učestalije i pretnje smrću”.

Serija napada na NDNV počela je nakon što su neki od najviših zvaničnika vlasti optužili novinare tog udruženja da organizuju studentske proteste u Srbiji, dan posle izbora za predsednika Srbije, održanih 2. aprila.

“Pretnje do sada nisu naišle na reakcije nadležnih organa, počinioci nisu pronadjeni iako je NDNV redovno porijavljivao napade i pretnje smrću, a politčki akteri nikad u javnosti nisu osudili pretnje novinarima”, naveli su u Nezavisnom udruženju novinara Vojvodine.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here