Home POLITIKA Završen protest protiv “autokratskog režima Vučića”

Završen protest protiv “autokratskog režima Vučića”

SHARE
Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Protest protiv “autokratskog režima Aleksandra Vučića”, završen je nešto pre 20 časova na Trgu Republike u Beogradu, odakle je i krenuo.

Jedinstveni protiv diktature. To je osnovna poruka poslata sa beorgadskog protesta. Prema nezvaničnim podacima, oko hiljadu ljudi okupilo se na Trgu Republike, pod parolom “Protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića” i uvođenja diktature u Srbiju.

“Danas smo imali zvaničan početak lažne kraljevine, lažne carevine i prave dikature. Car je obukao novo odelo, a ustvari car je go i to svi vidimo. I poenta je samo da pokažemo da jedninstvom možemo da se suprotstavimo tom pogubnom putu za sve nas”, poručio je Saša Janković iz pokreta Slobodnih građana.

Protest, opozicijaIzvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Protest je organizovao Pokret slobodnih građana, a pridružili su mu se drugi opozicioni lideri, bez obzira na politički spektar iz koga dolaze, da li predstavljaju levicu ili desnicu. Pored organizatora, tu su bili i predstavnici Socijaldemokrateskte stranke, pokreta Dosta je bilo, Dveri, kandidat na predsedničkim izborima Vuk Jeremić, poslanice Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, brojni poslanici Demokratske stranke i drugi, kao i predstatvnici vojnog i policijskog sindiakta i više građanskih pokreta.

Političari kažu da bi zajedno trebalo da nastupaju i u budućnosti.

“Vidim da je čovek koji je izabran za predsednika srećan što je izabran, to je dobro za njega, ali nije za ovu zemlju. Mislim da je poslednje vreme da se opozicija ujedini, godinama to predlažem. Na sledećim gradskim izborima to je neophodno i to je jedina pretpostavka demontaže ovog sistema”, smatra lider SDS-a Boris Tadić.

loading...

“Ovde smo pre svega proslavljali pad vlade i ostavku Vučića i početak velikog opozicionog narodnog okupljanja protiv ove vlasti. I to je važno danas, po prvi put opozicija na jednom mestu i mislim da je to dobar početak jer niko od nas ne može smaostalno da dobije u ovoj borbi”, kaže predsednik Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović, Saša Janković, Milan Stamatović, Saša Radulović, Vuk Jeremić opozicijaIzvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Okupljeni u centru Beorgada nosili su transparente “Ujedinjeni protiv diktature” “Car je go”, “Aleka za maršala” i “Sloboda medijima” i slične, ukazujući na neslaganje sa politikom aktuelne vlasti i aludirajući na početak kraja Aleksandra Vučića.

Nakon okupljanja na Trgu Republike formirana je kolona i krenulo se u šetnju centralnim gradskim ulicama. Kolona je krenukla preko Terazija, gde se kratko zadržala, negodujuci ispred lista Informer, potom su prošli pored Skupštine Srbije, zgrade RTS, dnevnog lista Politika i šetnju završili na mestu odakle je i pošla.

ProtestIzvor: Tanjug/Dimitrije Goll

A tamo – zajedničko fotografisanje i pokušaj incidenta. Grupa muškaraca dovikivala je opozicionim liderima da su lopovi, dok im je okupljena masa odgovarala uzvikujući “sendviči, sendviči”.

Ista grupa nastavgfila je da provocira i Borisa Tadića dok je odlazio sa skupa, ali osim verbalih incidenata, drugih sukoba nije bilo.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here