Home POLITIKA Novinarku Danasa napali policajci u civilu i pristalice SNS

Novinarku Danasa napali policajci u civilu i pristalice SNS

SHARE

 Novinarka Danasa Lidija Valtner brutalno je napadnuta od strane pripadnika policije u civilu i SNS aktivistOna je uzimajući izjavu od jednog starijeg gospodina, kojeg su prethodno policajci udaljili sa skupa SNS kod Skupštine jer je nosio tranparent protiv vlasti, bila prustna kada su pripadnici obezbeđenja skupa naprednjaka fizički nasrnuli na demonstranta Protiv diktature.

Kada je pokušala telefonom da snimi taj nasrtaj, jedan iz obezbeđenja skupa, koji joj je prethodno već pretio da će joj baciti telefon da ne bi snimala, prišao joj je i hteo da otme telefon. Ona je to pokušala da spreči kada joj je prišao jedan od aktivista SNS i podigao sa zemlje, vukući i gurajući sve do Pionirskog parka. Tamo ju je spustio na zemlju a isti slučaj dogodio se i učesniku Protiv diktature, kojeg je sve vreme vikao: “Davite me, davite me, nisam nista skrivio!”

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je osudilo fizički nasrtaj na novinarku lista „Danas“ Lidiju Valtner na današnjoj inauguraciji novog predsednika Srbije i zatražilo u saopštenju od nadležnih da pronađu i kazne odgovorne.


I Liberalno-demokratska partija je osudila napad na novinarku Danasa Lidiju Valtner, koju su nepoznata lica napala dok je obavljala svoj posao tokom inauguracije predsednika Srbije. “Pozivamo policiju da što pre ispita ceo slučaj i izvesti javnost ko su osobe koje su danas u civilu pokušale nasilno da oduzmu opremu novinarki Danasa i fizički je napali upućujući joj pretnje i uvrede. Država mora voditi računa o bezbednosti ljudi koji svoj posao obavljaju profesionalno i u skladu sa novinarskom profesijom i rešiti ovaj slučaj koji je apsolutno neprihvatljiv”, navodi se u saopštenju LDP.

Izvor: Danas

loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here