Home POLITIKA Lista nepoželjnih u Rusiji

Lista nepoželjnih u Rusiji

SHARE

Crnogorski premijer Duško Marković, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nalaze se na crnoj listi crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, piše Pobjeda, pozivajući se na više diplomatskih izvora.

Iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova je najavljeno da će biti poslata zamolnica ruskom ministarstvu da im se dostavi spisak nepoželjnih osoba kako bi se izbjegla situacija koja se desila poslaniku Miodragu Vukoviću.

Međutim, prema informacijama Pobjede, Moskva nema obavezu, a ni nameru, da obelodanjuje listu nepoželjnih osoba iz Crne Gore.

Izvor Pobjede blizak ruskoj diplomatiji tvrdi da su na crnoj listi svi članovi Vlade, poslanici crnogorskog parlamenta, njih 46 koji su glasali za Protokol o pristupanju NATO, kao i direktori većih državnih kompanija…

Spisak sadrži imena najmanje 70 lica i zvanična Moskva će se striktno pridržavati ,,crne liste“ na aerodromskim pasoškim kontrolama. Čak su proveravani i poslanici Demokratskog fronta na svojim putovanjima, rekao je izvor Pobjede.

Na crnoj listi Kremlja se, prema saznanjima Pobjede, nalaze i brojnih direktori velikih kompanija u Crnoj Gori za koje se pretpostavlja da su imenovani ili da su bliski vlasti.
loading...

Iz Moskve nije bilo zvaničnih najava ko bi se sve mogao naći na crnoj listi, ali je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila da je zabrana ulaska crnogorskim državljanima ,,recipročna mera“.

Nije tajna da se Crna Gora od samog početka priključila sankcijama EU, uključujući i personalne. Uvek smo govorili da ostavljamo pravo da preduzimamo recipročne mjere, kako je to prihvaćeno u evropskoj praksi, navodi se u izjavi Zaharove, prenosi RTCG.

Izvorf: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here