Home DRUŠTVO Građani Srbije ne veruju medijima

Građani Srbije ne veruju medijima

SHARE

Najveći deo građana Srbije ne veruje medijima, pa se po stepenu poverenja Srbija nalazi pri dnu evropske lestvice, pokazala je danas objavljena analiza Evropske radiodifuzne unije. U saopštenju Udruženja novinara Srbije navodi se da je EBU prošle nedelje, na osnovu podataka Eurobarometra, objavila analizu poverenja građana 33 zemlje Evrope u radio, televiziju, štampane, onlajn medije i društvene mreže.

Po tim podacima, Srbija se po stepenu poverenja u svaku od navedenih vrsta medija nalazi u negativnoj zoni, što znači da se najveći deo građana Srbije izjasnio da ne veruje medijima.

“Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu u Evropi na skali poverenja u radio. Nepoverenje u televiziju veće nego u Srbiji je u samo još tri zemlje Evrope, dok je nepoverenje u štampane medije u odnosu na Srbiju veće samo u Makedoniji i Velikoj Britaniji. Od svih vrsta medija, najmanje nepoverenja građani Srbije imaju u internet medije i društvene mreže”, stoji u saopštenju.

Elektronski mediji – televizija i radio uživaju najveći stepen poverenja u Evropi. Od 33 zemlje koje su učestvovale u analizi, u radio građani 22 zemlje imaju najviše poverenja, dok u televiziju najviše veruju građani 11 zemalja.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here