Home POLITIKA Gajić: Stefanović izbegava da priča o duševnim bolovima zbog izjave Vesne Pešić

Gajić: Stefanović izbegava da priča o duševnim bolovima zbog izjave Vesne Pešić

SHARE

Odloženo ročište po tužbi ministra policije protiv bivše predsednice Građanskog saveza Srbije, na kome je trebalo da se pretresu spisi iz istrage o Savamali

 Glavno ročište po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića protiv Vesne Pešić i portala Peščanik bilo je zakazano za sutra u 9,30 sati u Višem sudu u Beogradu, a odloženo je zbog “bolesti punomoćnika tužioca”.

Ovo je drugo odlaganje glavne rasprave, ponovo na inicijativu tužioca, nakon što se ministar nije pojavio zbog “obaveznog prisustva na bezbednosnoj konferenciji” a prethodno je i pripremno ročište nekoliko puta odloženo. Zbog toga advokat Vladimir Gajić, punomoćnik tužene, zaključuje da ministar ne želi suočavanje na sudu, a da se njegov advokat koristi izgovorima kako bi dobio na vremenu.

– To su klasične advokatske fore. Stefanović izbegava da da svoj iskaz o tome kakve je to duševne boli kolumna Vesne Pešić njemu nanela, a bez njegove izjave nema okončanja spora, naveo je Gajić.

On ukazuje i da je bilo očekivano da se Stefanović neće pojaviti s obzirom da se danas održava predsednička inauguracija Aleksandra Vučića i miting SNS čije je Stefanović potpredsednik.
Na ovom ročištu trebalo je da se razmatra zahtev odbrane poznate sociološkinje da Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavi spise iz dosadašnje istrage o rušenju u Savamali. Ove dokumente zatražila je odbrana Pešićeve kao dokazni materijal u postupku po tužbi koju je Stefanović podneo za narušen ugled i čast povodom kolumne poznate sociološkinje na portalu Peščanik o njegovoj odgovornosti i izjavama o rušenju u Hercegovačkoj.

Spisi, koje je Tužilaštvo već jednom odbilo da dostavi uz obrazloženje da ih “ne poseduje”, treba da opravdaju potrebu Pešićeve da napiše da je “glupo” Stefanovićevo obrazloženje za neizlazak policije na teren zbog vezivanja građana. Prema rečima njenog advokata Vladimira Gajića to je jasan pokazatelj da se istraga uopšte ne vodi.

Datum novog pokušaja suočavanja ministra i Pešićeve još uvek nije određen.

Izvor: Danas
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here