Home POLITIKA Vučić na TV Pink sa Marićem, Čedom i Šešeljem

Vučić na TV Pink sa Marićem, Čedom i Šešeljem

SHARE

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u specijalnoj emisiji na TV Pink da mu nije svejedno što napušta Vladu Srbije, ali ističe da „nema prava na velike emocije“.

„I kada sa kučetom živite pola godine i dve, pa vam je teško da odete na mesec dana da ga ne vidite. Možda se neki raduju, biće manje discipline i povišenog tona, ali verovatno im nije svejedno. Meni svakako nije svejedno”, rekao je Vučić u emisiji na TV “Pink” u kojoj su, pored njega, gostovali i Milomir Marić, uz povremena uključenja lidera SRS-a Vojislav Šešelj i LDP-a Čedomir Jovanović koji su Vučiću postavljali pitanja.

“Niš dobija najmoderniji klinički centar, penali za kašnjenje”

Vučić je rekao da će Niš dobiti najbolji klinički centar, a da će oni koji su odgovorni za kašnjenje radova u izgradnji kliničkog centra Niš, morati da plate penale.

On je ukazao je da je postojao problem kada je pravljen ugovor, da je ranija vlast dala posao firmi koja je dala cenu manju za devet miliona evra, uz dogovor da, kada dobije tender, vlada odobri aneks ugovora vredan deset miliona evra.

„Međutim, došlo je do promene vlasti i nisam odobrio aneks. Zato su uzimali podizvođače koji su radili za najnižu cenu i iscedili ih maksimalno, te zbog toga kasne u svemu”, rekao je Vučić.

loading...

Podsetimo, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki utvrdila je da uslovi tendera za izbor izvođača nisu bili u skladu sa zakonom, međutim, uprkos tome, odlučeno je da se realizuje nabavka celokupne opreme za Klinički centar Niš.

Odgovarajući na pitanja Vojislava Šešelja, Vučić je rekao ne pristaje na javni duel sa njim zbog toga što bi morao i sa ostalim.

“Jedan je problem za javni duel. Ne plašim se ni Šešelja niti jednog drugog. Ne možete da idete na duele sa jednim nego sa njih deset, svi to traže, a moje je da se ponašam kao premijer, sutra predsednik, a ne da se ponašam kao partijski lider. Mislim i da Šešelj zna kako bi se taj duel završio”, rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima sa Rusijom i EU, i odovarajući na Šešeljevo pitanje – dokle ćete da sedite na dve stolice i da li mislite da će to dugo da traje?, rekao je:

“To nisu dve stolice, on je taj koji bira jednu od dve stolice sa strane, a ja biram onu u sredini – srpsku stolicu”, naglasio je Vučić.

On je istakao da je evropski put važan za Srbiju, jer je najveći deo izvoza u zemlje EU, odakle dolazi i najveći deo investicija.

Vučić je obećao i „dramatično povećanje“ plata u javnom sektoru do kraja godine za devet, 10 ili 11 odsto, kao i da će prosečna plata biti oko 440 evra, iako su to poslovi koji nisu deo njegovih ovlašćenja kao predsednika.

On je najavio i da će u Srbiju u roku od 60 dana stići ruski MIG-ovi, kao i da će 1. septembra izvršiti smotru 1.500 vojnika sa najboljim mogućim naoružanjem.

Odgovarajući na pitanje šta će raditi sa Kosovom, rekao je da će se zakleti na Ustav Srbije i da nema pravo da se odrekne Kosova i Metohije.

“To nije moja politika, ali sam spreman da razgovaramo… Moramo da otvaramo sve teme koje su bolne i teške za naše društvo”, rekao je Vučić.

RTS pristojna televizija, sporan politički deo

Na pitanje kada će srediti stanje u javnom informisanju i prestati da finansira određene medije, ali i srediti stanje u Radio-televiziji Srbije, Vučić je rekao da kao predsednik vlade ili Srbije ne sme o mnogo čemu da govori, da smatra da je RTS pristojna televizija, ali da je sporan politički deo, te je kritikovao RTS zbog odlaska na konferenciju za novinare supruge Vuka Jeremića, Nataše Jeremić i zbog izveštavanja o aferi “Helikopter” tvrdeći da su lagali o ministru i “obmanjivali javnost da su novinari bili pozivani na aerodrom”.

On je rekao i da ga i pored ubedljive pobede na predsedničkim izborima, u poslednje vreme, osim TV Pink, nijedna televizija nije pozvala da gostuje.

Vučić je poručio i da je bio protiv projekata koje mediji nude i njihovog finansiranja, jer su ti projekti “uvek isti”.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here