Home DRUŠTVO Tužilaštvo za Insajder: Još nije pokrenuta istraga o ubistvu Saleta Mutavog

Tužilaštvo za Insajder: Još nije pokrenuta istraga o ubistvu Saleta Mutavog

SHARE

Istraga povodom ubistva jednog od vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića još nije počela rečeno  je Insajderu u Tužilaštvu za organizovani kriminal, iako je ministar policije Nebojša Stefanović je još sredinom oktobra prošle godine, dan nakon ubistva Stankovića, rekao da rasvetljavanja ovog slučaja ide u dobrom pravcu.

Kako navode u Tužilaštvu, „preduzet je niz radnji u cilju prikupljanja dokaza i otkrivanja izvršilaca krivičnog dela, ali bi navođenje istih dovelo do otežavanja i ometanja sprovođenja predistražnog postupka pogotovu ako se ima u vidu da te istražne radnje imaju oznaku određenog stepena poverljivosti“.

Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, jedan je od vođa navijača Partizana ubijen je sredinom oktobra prošle godine dok je ulazio u svoj automobil na raskrsnici ulica Bačvanske i Gospodara Vučića u blizini Centralnog zatvora.

Stanković je  u trenutku ubistva bio osuđen za dilovanje droge . On je trebao da bude  u zatvoru ali nikada nije otišao na izdržavanje kazne jer mu je sud više puta uvažao molbu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, o čemu je Insajder već pisao.

Ministar policije Nebojša Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije izneo nekoliko činjenica koje su nagoveštavale kao da se zna ko stoji iza ubistva i da će istraga ubrzo započeti.

loading...

„U pitanju je najorganizovanija kriminalna grupa na Balkanu iz jedne od bivših republika SFRJ. Učestvovalo je više lica koja su u vrhu. Policija je u toku noći privela jedno lice, koje je osumnjičeno da je saizvršilac ovog dela, a za još nekoliko se još traga i mislim da imamo dobar pravac što se tiče rasvetljavanja ovog slučaja i  materijalnih dokaza za  utvrđivanja motiva“ rekao je  Stefanović i objavio „rat mafiji“.

Prilikom ubistva Stankovića u mafijaškom obračunu mediji su preneli vest da je zajedno sa Stankovićem u autu bio i zatvorski čuvar zaposlen u Upravi Ministarstva pravde za izvršenje krivičnih sankcija.

Čuvar je teško ranjen i od tada se nalazi na bolovanju. Kako saznaje Insajder, on je takođe obuhvaćen predistažnim postupkom.

O ubistvu Stankovića govorio je i Veljko Belivuk koji se sam predstavio kao njegov blizak prijatelj i takođe jedan od vođa navijača Partizana.U   intervjuu za Njuzvik, on je između ostalog, govorio i o tome da je „poznato zbog čega je Stanković ubijen“.

„Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem… Da nas iz čista mira provlače kroz novine. Da znamo šta se desilo sa Aletom-znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravnim mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo. Ima stvari o kojima moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen – poznato je „ rekao je decembra prošle godine Belivu

Belivuk je postao poznat kada je zajedno sa još jednim huiganom brutalno pretukao  pripadnika obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure ispred stadiona Partizana. Ceo incident zabeležen je sigurnosnim kamerama kluba a javnost je bila šokirana brutalnošću huligana koji su bili svesni da se sve snima.

Za to delo osuđen je na godinu dana kućnog pritvora, ali kako je otkrio Insajder, on nikada nije započeo izdržavanje ove kazne „zbog procedura“.

Belivuk je sada u pritvoru jer je  osumnjičen da je u centru Beograda, februara ove godine, upucao i ubio Vlastimira Milošević.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here