Home DRUŠTVO Protest na Trgu Republike bez govornika i protokola

Protest na Trgu Republike bez govornika i protokola

SHARE

Pokret slobodnih građana i druge organizacije, stranke, udruženja i pojedinci “kojima
su ljudska sloboda, demokratija i budućnost Srbije iznad svega” saopštavaju da će se okupiti sutra u 18 časova na Trgu Republike.

Protest će biti organizovan u znak protesta zvaničnom uvođenju diktature i krunisanju lažnog cara u zemlji koja je po Ustavu sekularna republika”.

“Razlikujemo se po politikama i mnogim drugim stvarima, ali naspram diktature među nama nema razlike u obavezi i spremnosti da joj se usprotivimo”, objašnjava predsednik Pokreta Saša Janković.

Prema njegovoj oceni, “u Srbiji danas postoje samo dva pravca – u diktaturu i u slobodu”.

Pokret slobodnih građana “posebno upozorava na nameru režima da izazove incidente i sukobe među ljudima kako bi opoziciju optužio za rušenje stabilnosti i mira, što je već pokušavao i pomagao drugima u okruženju da čine”.

“Ne treba dozvoliti Aleksandru Vučiću da na isto mesto i u isto vreme stavi ljude koje je prethodno duboko zavadio, i onda ‘štiti’ vlast od incidenata koje će sam pokrenuti”, ukazuje se u saopštenju.
loading...

“Solidarisaćemo se i sa drugim eventualnim okupljanjima”, ističe se u saopštenju, “ali saglasnost oko protesta u 18 časova na Trgu Republike, uprkos svim podmetanjima, postignuta je sa strankama i udruženjima među kojima i Demokratskom strankom, Dosta je bilo, organizacijom Vuka Jeremića, Socijaldemokratskom strankom, Srpskim pokretom Dveri, Pokretom za zdravu Srbiju Milana Stamatovića, Pokretom za spas Srbije – Nova Srbija, Hrvatskim građanskim savezom, Šumadijskom regijom, Mađarskim pokretom, Novim Pokretom (iz Novog Pazara), udruženjem Protiv Diktature i
drugima”.

“Svi oni biće na Trgu Republike, neće biti govornika, niti protokola, i svi zajedno proći ćemo slobodnim ulicama Beograda, a Lokalni front organizovaće i protest u Kraljevu. Car ne oblači novo odelo, car je go”, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here