Home POLITIKA Kad će nam biti bolje?

Kad će nam biti bolje?

SHARE

U jednoj od poslednjih izjava vezanih za poboljšanje životnih uslova, odlazeći premijer Aleksandar Vučić poručio je da Srbiju čekaju “zlatne godine”.

Od Tadićevih 500.000 novih radnih mesta, preko Dinkićevih besplatnih akcija od hiljadu evra, Nikolićevog hleba od tri dinara, naslušali smo se najrazličitijih obećanja koja je trebalo da nas ubede da je bolji život tu, iza ćoška.

Koliko je prošlo godina koje su označene kao mogući rok za ulazak Srbije u EU, koliko uveravanja da će odliv mozgova biti zaustavljen, koliko je reči potrošeno u pričama o pravednijoj i boljoj Srbiji.

I dok su ostali političari obećanja davali uglavnom u kampanjama računajući na kratko pamćenje birača, Aleksandar Vučić kao da godinama ne izlazi iz jednog te istog predizbornog spota u kojem se samo cifre menjaju. Nemoguće je pobrojati sve izjave niti utvrditi koliko je rokova pomenuo u tim obećanjima. Tako je u oktobru 2013. poručio da „već 2015. možemo da živimo bolje“. Do tada je trebalo da prođemo „kroz bukvalno pakao, kroz teške mere, kroz teške i ozbiljne reforme.“ U međuvremenu stigla je 2014. a premijer je uveravao građane da je potrebno „da se strpe još dve godine, jer će tada moći da vide prve pozitivne rezultate.“ Dakle, trebalo je da sačekamo 2016. Ali već aprilu 2015. Vučić se vratio prvobitnom obećanju: „pre kraja godine građani će u svojim džepovima osetiti znatno poboljšanje“. Kako su obe godine u kojma je trebalo da osetimo boljitak prošle, premijer je u aprilu 2016. rekao: „U naredne četiri godine biće nam bolje nego u poslednjih 50“. Godinu dana, od najavljenih četiri, već je prošlo. U međuvremenu, prevalili smo pola tekuće godine koju je premijer 2015. označio kao onu u kojoj će „ svi ljudi videti naše rezultate“.

Te rezultate trebalo bi da vidimo u raznim statističkim podacima koji govore o smanjenju nezaposlenosti, rastu BDP-a, povećanju plata i penzija. Za razliku od statistike za koju je davno rečeno da predstavlja tačan zbir netačnih podataka, u realnom životu ostaje nam da umesto u zlatnim i dalje živimo u godinama izgubljenih očekivanja.

loading...

Kad će nam biti bolje?

 

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here