Home POLITIKA Novosti: Vučić polaže zakletvu 31. maja u Domu Narodne skupštine

Novosti: Vučić polaže zakletvu 31. maja u Domu Narodne skupštine

SHARE

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće zakletvu u sredu, 31. maja u podne na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine, pišu “Večernje novosti” u današnjem izdanju.

Kako list navodi, Vučić će zakletvu položiti nad posebnim primerkom Ustava Srbije, koji je napravljen za tu priliku i na kojem će zakletve polagati budući predsednici.

Prema pisanju lista, ispod tog primerka Ustava na govornici u parlamentu nalaziće se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja, najznačajnijeg spomenika srpske pismenosti, s kraja 12. veka.

Planirano je, kako list piše, da dosadašnji predsednik Tomislav Nikolić uruči Vučiću državni pečat, posebnu zastavu, standartu predsednika Republike.

Vučić će posle ceremonije u Skupštini otići na Andrićev venac, gde će ispred zgrade Predsedništva biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije.

loading...

Potom će uslediti zvanična primopredaja dužnosti Nikolića i Vučića, kao i kraći sastanak starog i novog predsednika, pišu “Novosti”.

Vučić je na predsedničkim izborima održanim 2. aprila izabran za predsednika Srbije.

Vlada Srbije održaće danas poslednju sednicu u ovom mandatu kojoj će predsedavati aktuelni premijer Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Vlade.

Vučić je juče, na konferenciji za novinare posle sastanka s predstavnicima kompanije Kontinental, rekao da će za dva dana imati poslednje obraćanje kao premijer.

Izvor:  Večernje novosti, Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here