Home POLITIKA Čedomir Jovanović – kandidat za gradonačelnika Beograda

Čedomir Jovanović – kandidat za gradonačelnika Beograda

SHARE

Liberalno-demokratska partija očekuje od lidera da se direktno uključi u izbornu borbu

Potreban kvalitet opoziciji nisu doneli ni pokreti Radulovića i Jankovića

Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske stranke, kandidovaće se za gradonačelnika Beograda, saznaje Danas.

“Najangažovaniji ljudi LDP-a, od osnivača stranke do organizacije mladih, očekuju od Čedomira Jovanovića da se posle trogodišnjeg distanciranja potpuno posveti politici i stranci iz kojih se u najvećoj meri povukao 2014. Svi oko Jovanovića veruju da na gradskim izborima u Beogradu LDP treba da nastupi sa njim kao kandidatom za gradonačelnika. To mišljenje je proisteklo iz ubeđenja članova i funkcionera LDP koji smatraju da se društvu u ovom trenutku ne nudi alternativa koja bi bila konkurentna sadašnjoj vlasti”, kažu za Danas u LDP.

Na pitanje zašto od 2014. godine Jovanovića nije bio više prisutan u političkom životu, u stranci kažu da je to pre svega zbog njegovog insistiranja da se povuče u drugi plan kako bi time otvorio prostor svima koji su imali ambiciju da popune prostor koji je nekada aktivno zauzimao LDP. U LDP smatraju da je rezultat takvog odnosa, politički život koji se pretvorio u lične obračune do istrebljenja.

“Svesni smo svega što Čedomir Jovanović nosi sa sobom – od neprestanih kampanja koje se protiv njega vode do kompleksnosti politike za koju se on beskompromisno zalaže, odbijajući, uprkos svim otporima, populistička rešenja kojima su sklone sve druge stranke. Jovanović insistira na jasnim principima zato što smatra da bez njih LDP ne bi bio alternativa Vučiću. Sa tim se slažemo i upravo zbog toga ovoga puta insistiramo na drugačijoj ulozi Jovanovića”, navode u LDP. Podsećaju i da je opozicija odbila plan zajedničkog nastupa koji je Jovanović ponudio pred parlamentarne izbore 2016. i pred predsedničke 2017. nastojeći da konsoliduje gra|ansku scenu u Srbiji.


“Potreban kvalitet nisu doneli ni pokreti Radulovića i Jankovića, koji su posle prvih izbora počeli da se ruše usled nedostatka politike, umesto da grade novu platformu na kojoj bi se okupile demokratske snage”, zaključuju u LDP

loading...

Poslednja dešavanja u parlamentu pokazuju da se protiv naprednjaka mora boriti drugačijim pristupom nego što je to bio slučaj u prethodnih pet godina, tvrde u LDP, naglašavajući da je Jovanović izložen pritisku u partiji da bude prvi na listi LDP na gradskim izborima, kao što su ga i pred predsedničke izbore, pre svega mlađi članovi pozivali da se kandiduje dok je on svoju podršku pružio Jankoviću, potpuno svestan da takva odluka nije u interesu LDP, ali je to bila “želja dela društva koje je očekivalo da on tako nešto uradi”.

 

Razgovori sa DS

 

Kako saznajemo, Čedomir Jovanović hoće još jednom da porazgovara i sa predstavnicima Demokratske stranke oko potencijalne saradnje, pošto rezultati lokalnih izbora u Zaječaru i Kosjeriću, kada su na zajedničkoj listi LDP i DS dobili skoro 20 odsto glasova, pokazuju da je taj model izlaska na izbore način na koji se može ugroziti vladajuća većina.

 

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here