Home DRUŠTVO Na krilima Krkobabića do blještave budućnosti

Na krilima Krkobabića do blještave budućnosti

SHARE

Foto: Tanjug

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić poručio je penzionerima Srbije da će do kraja godine njihove penzije biti povećane.

“Čuli smo prvog čoveka ove zemlje, bio je veoma jasan, do konca godine penzioneri mogu da očekuju povećanje penzija. Nema razloga da mu ne verujemo, jer uradili smo čudovišan posao”, kazao je Krkobabić na otvaranju 2. Sajma za penzionere u Novom Sadu kako prenosi b92.

Prema njegovim rečima, kada su penzije smanjene, ljudi su postavljali pogrešno pitanje i zanimalo ih je samo “kolike su”(ajde), a pravo pitanje je bilo da li će država uspeti da ih sačuva.

Prema ‘Saopštenju’ Republičkog zavoda za statistiku 15.416din je ”prag siromaštva” za 2016g., a sada u 2017g. penzioneri primaju ‘najnižu garantovanu penziju’ od oko 13.800din . Kada se plate komunalije i lekovi, nema dovoljno za preživljavanje, vać samo za gladovanje.

Da, da, ČUDO. Kako nam je krenulo (nizbrdo), neko čudo bi nam baš lepo leglo!

loading...

Ali povećanje penzija u Srbiji, mislim na ono pravo (ne ono u Vučićevom stilu “prvo ti skinem 12%, pa ti posle povećam za ogromnih 0,37%”), bilo bi ravno čudu, na nivou onih biblijskih, kao što je lečenje gubavih dodirom, vraćanje iz mrtvih, pretvaranje vode u vino itd…

Međutim, ja nikad u životu nisam verovao u čuda i što bi rekao dragi nam premijer (ili beše preCednik? Ili i jedno i drugo?) NE PADA MI NAPAMET da počnem sada!

Ono što me interesuje je, šta je taj “sajam za penzionere”?! Da li je to ponuda atraktivnih destinacija za ljude koji su čitav život punili kasu ove države i sada je vreme da im se društvo oduži? Pregršt olakšica i subvencija?

Ni pored najbolje volje, ne mogu ni da zamislim šta bi se nudilo na tom sajmu što bi bilo specijalno za penzionere? Neki de luks štapovi za hodanje od egzotičnog drveta i poslednja reč tehnike u oblasti slušnih aparata na milijardu rata jer drugačije ni to se ne može priuštiti, ili možda oni super krediti za penzionere kako bi mogli participaciju za lekove da plate na više mesečnih rata, kupe kesu bombona unucima ili da se počaste bajatim pecivom od juče.

Sve sami čudotvorci. Niko da kaže da sa svim tim povećanjima penzije neće biti vraćene na nekadašnji nivo(“čuj nivo”). Fali još samo da objave da su penzije najveće u istoriji i zabava je kompletna.

Žuta Patka / A.S.

Povezane vesti

RASKRINKANI BOGATAŠI: Privatni biznis dinastije Krkobabić za koji niko ne zna

OD SEKRETARICE DO DIREKTORKE POŠTE: Mira Petrović na čelu PTT-a

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here