Home POLITIKA Miloš Jovanović novi predsednik Demokratske stranke Srbije

Miloš Jovanović novi predsednik Demokratske stranke Srbije

SHARE

Dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izabran je za novog predsednika te partije na izbornoj skupštini održanoj u Beogradu, saopšteno je iz DSS-a.

Osim Jovanovića, na skupštini su izabrana i tri potpredsednika – Predrag Marsenić iz Beograda, Miroslav Petković iz Čačka i Dejan Šulkić iz Velike Plane, kao i 170 članova Glavnog odbora.

Miloš Jovanović govoreći na izbornoj skupštini poručio je da je ovo osnivačka skupština jednog novog DSS-a.

“Ovo što mi danas radimo osnivačka je skupština jednog novog DSS-a. Da li ćemo u izgradnji te nove snage uspeti, zavisiće skoro isključivo od nas. Zavisiće od naše vere, naše energije, našeg umeća, i ako hoćete, našeg osećanja odgovornosti” poručio je Jovanović dodajući je za Srbiju neophodan novi početak.

Jovanović je dodao i da mu se čini da je došlo vreme da se politički sistem „Petooktobarske Republike” zameni novim političkim sistemom.

loading...

“Želim da Novi DSS, koji danas stvaramo, bude nosilac ideje promene političkog sistema u Srbiji” naveo je Jovanović

Biografija Miloša Jovanovića

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke Srbije, Jovanović je rođen 19. avgusta 1976. godine u Beogradu, završio je Petu gimnaziju i Pravni fakultet na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona. Na istom univezitetu je magistrirao iz oblasti međunarodnih odnosa 2001. godine i odbranio doktorsku disertaciju 2010. godine.

Kako se dodaje, od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju za međunarodnopravna pitanja i bio je član srpske delegacije u pregovaračkom procesu o budućem statusu Kosova i Metohije.

Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Srbije.

U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dodaje se da je vojsku služio 2003. godine kao i da govori francuski a služi se engleskim jezikom.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here