Home POLITIKA Tadić: Laž je da sam napravio SNS

Tadić: Laž je da sam napravio SNS

SHARE

Boris Tadić, lider SDS i nekadašnji predsednik Srbije u razgovoru za Blic tvrdi da je “notorna laž koju sistematski plasiraju njegovi protivnici iz DS” da je odgovoran za formiranje SNS.

On tvrdi da su “beli listići” i oni koji su se tada borili za vlast unutar DS “direktno doveli sadašnji režim na vlast”.

“Cilj im je bio da se diskredituje moj i opozicioni karakter stranke koju vodim. Tako su plasirane i laži da će SDS ući u vladu sa Vučićem, pa kada se ispostavilo da se to nikada nije desilo, niko ništa nije pitao one koji su iznosili te laži i obmanjivali javnost. Unutaropozicioni napadi su odveli najveći broj građana u apstinenciju, a to je ključno doprinelo Vučićevom rezultatu”, rekao je Tadić za Blic.

On je naveo da je DS napustio ”zbog vrednosnog neslaganja s odlukama tadašnjeg rukovodstva stranke, koje su drastično oborile njen rejting”.

“Optuživali su me da sam rasturio DS, a svi vrlo dobro znaju da i da sam ostao počasni predsednik te stranke, njen rezultat na izborima bi bio isti. Međutim, u najvećem broju slučajeva do fragmentacije je dolazilo samo da bi pojedinci bili predsednici bilo čega. Umesto da idemo ka ujedinjenju, išlo se ka povećanju broja aktera u pregovorima oko ujedinjenja, što otežava proces. Nadam se da ćemo uprkos tome moći konačno da se dogovorimo i svi stanemo iza jednog cilja, koji je iznad stranačkih i ličnih”, rekao je Tadić.

loading...

On smatra da ništa što je postojeća vlast uradila ne zaslužuje prelazu ocenu jer je “sve što čine usmereno isključivo na čuvanje vlasti”.

“Od 2012. se iza scene rađa novi Vučićev finansijski klan koji sada otima sve poluge ekonomske moći, kako bi njima upravljali zemljom i kada izgube izbore. Niko nikada nije prigrabio toliko poluga moći u oblasti fizičke sile, bezbednosti i finansija kao Vučić. Evropska istorija nas uči da način na koji ova vlast vodi Srbiju neminovno vodi u otvorenu strahovladu i fijasko. Najgora stvar koju je ova vlast učinila jeste gebelsovsko obmanjivanje građana, a obmanuti građanin nije slobodan u izboru”, rekao je Tadić.

Izvor: Blic, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here