Home DRUŠTVO Sukob “delija” i “grobara” na istoku Humske

Sukob “delija” i “grobara” na istoku Humske

SHARE

Novi “večiti” derbi nije mogao da prođe bez divljanja navijača. Pristalice Partizana i Crvene zvezde su se tokom utakmice sukobile između severa i istoka.

Kako javljaju reporteri B92.net iz Humske 1, navijači Zvezde su krenuli ka tribini sa navijačima Partizana nakon što su oni skandirali “Jedan je Ivković Marko”.

Usput su bacili petardu među svoje navijače, a baklju na pripadnike Žandarmerije koji su raspoređeni na celom stadionu.

Podsetimo, u četvrtak uveče dogodio se masovni sukob navijača Partizana i Crvene zvezde ispred Hrama Sv. Save.

Insajder o huliganima: država se povlači

Godinama unazad, kako je pokazalo istraživanje Insajdera, država se povlači pred huliganima.

loading...

premijer Aleksandar Vučić je u maju za Insajder rekao da država trenutno nema dovoljno snage za borbu protiv huligana jer tako nešto zahteva društveni konsenzus.

Godinama unazad istovremeno odgovornost za incidente i skoro „vanredno“ stanje uoči bilo kakve fudbalske utakmice nadležni u Srbiji prebacuji jedni na druge.

Fudbalski savez Srbije o pitanjima nereda na stadionima uglavnom navodi da je Savez nemoćan i da je breme odgovornosti na klubovima. Klubovi se s druge strane povlače pred nasilnicima retko osuđujući ponašanje huligana.

Prema pravilniku FSS-a, koji reguliše bezbednost na utakmicama, predviđen je niz mera kako bi se sprečili sukobi huligana. Između ostalog, predviđeno je da klub domaćin odredi dužnosti vođa ili predstavnika navijača i jedne i druge ekipe.

Uprkos tom pravilu, u Srbiji nikada do sada nisu saopštena imena onih koji bi u ime navijačkih grupa trebalo da preuzmu odgovornost za poštovanje zakona.

 

Izvor: B92, Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here