Home DRUŠTVO Radnici “Goše” ponovo u štrajku, nisu dobili obećanu isplatu

Radnici “Goše” ponovo u štrajku, nisu dobili obećanu isplatu

SHARE

Po potpisanom sporazumu s poslovodstvom, poslednji rok za tu isplatu bio je 25. maj, pa je sidnikat fabrike šinskih vozila odlučio da “odmrzne” štrajk.

Zaposleni u Goši su bili u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

“Štrajk smo odmrzli da ne bismo došli u situaciju da ponovo budemo prevareni. Sada radnici neće više da popuštaju”, rekao je za Novosti Bojan Đorđević iz štrajkačkog dobra.

Ostali zahtevi radnika su isplata zaostalih zarada u 16 rata, da redovne plate budu isplaćivane mesec za mesec, kao i da im bude povezan radni staži i uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osigiranje.

Poslodavac radnicima Goše duguje u proseku po 600.000 dinara, a tri godine im nisu uplaćivani doprinosi i nemaju overene zdravstvene knjižice.

loading...

Bivši vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra, ali, kako navode Novosti, radnici veruju da je reč o “poslovnoj akrobaciji” i da je fabrika u vlasništu istih ljudi.

Izvor: N1

Povezane vesti

Obećanje ludom radovanje

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here